Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Hunger Games: Η νέα εμμονή

Το Hunger Games είναι το next best thing του Χόλιγουντ. Ακολουθώντας την τελευταία τάση να προγραμματίζεται sequel προτού ακόμα η πρώτη ταινία δοκιμαστεί στα ταμεία, η συνέχεια με τίτλο Catching Fire έχει ήδη ημερομηνία κυκλοφορίας και αυτή είναι η 22η Νοεμβρίου 2013. Δεδομένου ότι η ιστορία βασίζεται σε μυθιστορηματική τριλογία δεν είναι η υπόθεση του sequel που απασχολεί τα δημοσιεύματα, όσο το αν θα δούμε το δεύτερο μέρος της τριλογίας (το υλικό των βιβλίων «σηκώνει» και τρίτη ταινία) να ενορχηστρώνεται από τον Γκάρι Ρος ή – αλα Λυκόφως – να έχουμε ανατροπές στη σκηνοθετική καρέκλα.

Τώρα αυτά δεν τα λέμε τυχαία, αφού πριν από μόλις λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αναλαμβάνει συμπληρωματικά γυρίσματα για την πρώτη ταινία, καθώς όλοι οι συντελεστές δουλεύουν πυρετωδώς για να προλάβουν την κυκλοφορία της εντός επτά μηνών. Από μόνο του αυτό δε λέει τίποτα, ειδικά αφού ο Σόντερμπεργκ είναι γνωστός για τις ταχύτητές του και φαίνεται να είναι καλή επιλογή για την παραγωγή που θέλει να εξασφαλίσει ότι η ταινία θα είναι έτοιμη εντός χρονικού προγραμματισμού. Επειδή όμως ένα τέτοιο όνομα δεν το συναντάς εύκολα σε βοηθητικό ρόλο, μας μπήκαν ιδέες για διάδοχη κατάσταση, ειδικά μετά την ανακοίνωση του sequel.

Παρεμπιπτόντως, έχουμε όλοι καταλάβει ότι οι φήμες για την απόσυρση του σκηνοθέτη από τα κινηματογραφικά πλατό, ήταν ανυπόστατες. Από τότε που κυκλοφορεί αυτό το ενδεχόμενο, ο Σόντερμπεργκ αναλαμβάνει το ένα πρότζεκτ μετά το άλλο.

Τζένιφερ Λόρενς, Γούντι Χάρελσον, Γουες Μπέντλεϊ, Λένι Κράβιτς, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Στάνλεϊ Τούτσι πρωταγωνιστούν στη μεταφορά του πρώτου από τα τρία βιβλία της τριλογίας της Σούζαν Κόλινς, η οποία συνολικά ονομάζεται επίσης «The Hunger Games» (στα ελληνικά «Αγώνες Πείνας» και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πλατύπους) Ηρωίδα αυτούς του μυθιστορήματος φαντασίας, είναι η 16χρονη Κάτνις Εβερντιν, η οποία ζει στην Πάνεμ, την περιοχή όπου υπήρχε η Βόρεια Αμερική πριν την καταστροφή του κόσμου. Μια πανίσχυρη κυβέρνηση ελέγχει τα πάντα, από τα γραφεία της στην πρωτεύουσα Κάπιτολ. Οι Αγώνες Πείνας είναι ετήσιοι αγώνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση, όπου η κυβέρνηση επιλέγει ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από την κάθε περιοχή και τα βάζει να μονομαχήσουν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσης.

cinemag



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου