Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

«Νυμφομανής» συνέχεια για τον Φον Τρίερ

Ο Λαρς Φον Τρίερ, που είδε το όνομά του να πρωταγωνιστεί στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών, είναι πλέον έτοιμος να προχωρήσει: ονομάζει την επόμενη ταινία του «Τhe Nymphomaniac» και σβήνει άλλο ένα προβοκατόρικο θέμα σχετικά με την γυναικεία σεξουαλικότητα από τη λίστα των πρότζεκτ του.
Η «ερωτική γέννηση μιας γυναίκας ανάμεσα στις ηλικίες 0-50» είναι στο επίκεντρο της (αγγλόφωνης) ιστορίας, για την οποία ο Δανός σκηνοθέτης κάνει αυτήν την περίοδο έρευνα.

Το θέμα της ταινίας, που θα είναι χωρισμένη σε οκτώ κεφάλαια με τίτλους όπως «Η Δυτική και η Ανατολική Εκκλησία», είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει κι άλλο θόρυβο για τον συνηθισμένο στα (ηθελημένα ή μη) σκάνδαλα Φον Τρίερ. Ίσως να ήταν αυτή η ταινία στην οποία αναφέρθηκε στην (θρυλική πλέον) συνέντευξη Τύπου, όταν μιλούσε για μία ερωτική ταινία/πορνό – τότε είχε καλέσει μάλιστα την Κίρστεν Ντανστ και την Σαρλότ Γκενσμπουργκ να πρωταγωνιστήσουν!

Πάντως όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν δύο εκδοχές: η πιο ακραία από τις δύο προορίζεται για περιορισμένο αριθμό αιθουσών (αλλά και τα φεστιβάλ, που παρακαλάνε για κάτι τέτοια) ενώ η πιο σοφτ εκδοχή θα είναι αυτή που θα προβληθεί στους υπόλοιπους κινηματογράφους.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στο Screendaily, παραδέχεται και ο ίδιος ότι η επιλογή του τίτλου συνδέεται ευθέως με την επιθυμία να προκαλέσει την προσοχή: «Είχα δύο πρότζεκτ στο μυαλό μου: το «The Nymphomaniac» και το «Dirt in Bedsores». Ρώτησα τον παραγωγό Πέτερ Άλμπεκ Γιένσεν ποιος θεωρούσε ότι είναι πιο εμπορικός. Μου είπε ότι με έναν τίτλο όπως «The Nymphomaniac» η ταινία θα είχε βρει ήδη χρηματοδότηση.»

Ο Γιένσεν είναι αυτός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την είδηση ότι θα είναι η επόμενη ταινία του Τρίερ. «Του αρέσει η ιδέα να κάνει αυτήν την ταινία. Νομίζω θα είναι πολύ διασκεδαστική, ερωτική αλλά και αστεία. Θεωρώ ότι έχουμε κάτι που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Τύπου. Το πόσο πορνογραφικό θα είναι θα εξαρτηθεί από αυτό που θα ζητήσουν οι χρηματοδότες.»

Τα γυρίσματα πιθανότατα θα γίνουν εκτός Δανίας αφού, όπως τόνισε ο Γιένσεν, «αυτό είναι το φορτίο τού να είσαι από μία μικρή χώρα. Πρέπει να βρούμε χρηματοδότηση σε μικρά κομμάτια και να κάνουμε γυρίσματα όπου υπάρχουν γενναιόδωροι άνθρωποι που στηρίζουν τον Λαρς.» Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2012, διατηρώντας την συνήθεια του Φον Τρίερ να κάνει μία ταινία κάθε δύο χρόνια.

cinemag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου