Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δέκα κινηματογραφικές προτάσεις για το καλοκαίρι



Κωμωδίες, συνέχειες επιτυχημένων κινουμένων σχεδίων και τρισδιάστατες περιπέτειες επιφυλάσσει στους κινηματογραφόφιλους το φετινό καλοκαίρι -εκτός από την πληθώρα επανεκδόσεων. Παρακάτω αναφέρονται δέκα ταινίες που θα φωτίσουν τις καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές.

The Hangover II

Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας, μια συνέχεια ήταν απλά αναμενόμενη. Οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Ζακ Γαλιφιανάκης και Εντ Χελμς, επιστρέφουν για ένα επικό «χανγκόβερ». Στη νέα ταινία η δράση μεταφέρεται στην Ταϊλάνδη. Ο Στου έχει αποφασίσει ένα ήρεμο μπάτσελορ, τα πράγματα όμως στραβώνουν όταν αποφασίζει να «σπάσει» το αυστηρό του πρόγραμμα, επιτρέποντας ένα μπουκάλι μπίρας σε κάθε φίλο του. Και εκεί κάπου τα πράγματα στραβώνουν...

Kung Fu Panda 2

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγάπησαν ιδιαίτερα την ιστορία του μικρού πάντα που μαθαίνει κουνγκ φου. Οι φωνές των Τζακ Μπλακ και Αντζελίνα Τζολί σίγουρα βοήθησαν στην μεγάλη επιτυχία της ταινίας.

X-men: First Class

Πριν ο Τσαρλς Εξέβιερ και ο Ερικ Λένσερ επιλέξουν τα ονόματα Καθηγητής Χ και Μαγκνέτο, υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες. Τα πρώτα βήματα τους «παρακολουθεί» ο Μάθιου Βον (Kick Ass), ενώ τους βασικούς ρόλους αναλαμβάνουν οι Τζέιμς ΜακΑβοϊ και Μάικλ Φάσμπεντερ.

Super 8

Όταν ο Τζ.Τζ.Άμπραμς του Lost συνάντησε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, το αποτέλεσμα ήταν το Super 8. Το καλοκαίρι του 1979, μια ομάδα πιτσιρικάδων σε μια επαρχιακή πόλη του Οχάιο γίνεται μάρτυρας μιας καταστροφικής σύγκρουσης τρένου, στη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας Super 8. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά μια σειρά εξαφανίσεων και ανεξήγητων γεγονότων, που θα τους κάνουν να πιστέψουν ότι δεν πρόκειται για ατύχημα. Την ίδια ώρα οι τοπικές Αρχές προσπαθούν να μάθουν την αλήθεια.

The Company Men

Τρεις άνδρες προσπαθούν να «επιβιώσουν» μιας μείωσης προσωπικού σε μια μεγάλη εταιρεία. Αυτά που συμβαίνουν επηρεάζουν όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους. Η πολύ επίκαιρη ταινία του Τζον Γουέλς με τους Μπεν Άφλεκ, Τόμι Λι Τζόουνς και Κρις Κούπερ.

Cars 2

Ο Κεραυνός ΜακΚουίν, ο Μακ και η Σάλι επιστρέφουν στο σίκουελ της ταινίας κινουμένων σχεδίων Αυτοκίνητα. Η ταινία των Τζον Λάσετερ και Μπραντ Λιούις παρακολουθεί τον Κεραυνό ΜακΚουίν και τον Μπάρμπα, καθώς αποφασίζουν να διεκδικήσουν την πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αυτοκινήτου. Εκεί θα έρθουν αντιμέτωποι με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα.

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε με το πρώτο μέρος της έβδομης περιπέτειας του μαθητευόμενου μάγου Χάρι Πότερ. Στο δεύτερο μέρος, παρακολουθούμε τις προσπάθειες των τριών φίλων (Χάρι, Ρον, Ερμιόνη) να ανακαλύψουν τους Πεμπτουσιωτές και την τελική αναμέτρηση του Χάρι με τον προαιώνιο εχθρό του, τον Βόλντεμορτ. Η ταινία υπόσχεται πολύ περιπέτεια, πολύ δράση και μαγικές τιμές.

Rise of the planet of the apes

Ο Πλανήτης των Πιθήκων αποτελεί το σκηνικό για μια νέα ταινία. Στο Σαν Φραντσίσκο επιστήμονες πραγματοποιούν πειράματα γενετικής, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της νοημοσύνης των πιθήκων. Έτσι ξεκινά ένας πόλεμος υπεροχής έναντι των ανθρώπων. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Φράνκο, Τομ Φέλτον, Άντι Σέρκις, Φρίντα Πίντο. Η σκηνοθεσία είναι του Ρούπερτ Γουάιατ.

Green Lantern

Ένας ακόμα σούπερ ήρωας με πράσινα (μετά τον Green Hornet) έρχεται στη μεγάλη οθόνη). Ο Χαλ (Ράιαν Ρέινολντς) είναι ένας προικισμένος, αν και λίγο υπερόπτης, πιλότος νέων αεροπλάνων. Όταν ανακαλύπτει ένα δαχτυλίδι που διαθέτει υπερδυνάμεις, ο Χαλ θα κληθεί να σώσει την ανθρωπότητα από τον Πάραλλαξ. Όλο αυτό με τη βοήθεια της συναδέλφου και παιδικής του αγάπης, Κάρρολ Φέρις (Μπλέικ Λάιβλι).

Habemus Papam

Ένας αναποφάσιστος Πάπας είναι ο ήρωας της νέας ταινίας του Νάνι Μορέτι. Ο Πάπας έρχεται αντιμέτωπος με το βάρος της θέσης του και ζητά τη βοήθεια ψυχιάτρου για να τα βγάλει πέρα. Η ταινία προβλήθηκε στο πρόσφατο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Με τον Μισέλ Πικολί.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου