Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 28/04/2011

Προβάλλονται επίσης

Η Πλειοψηφία της Σιωπής

Χρυσό Λιοντάρι Μέλλοντος κέρδισε Η Πλειοψηφία της Σιωπής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Η ταινία του Σερέν Γιουτζέ διηγείται την ερωτική σχέση του 21χρονου Τούρκου Μερτκάν με μια κοπέλα από το Κουρδιστάν, κάτι που του δίνει ικανοποίηση, αλλά παράλληλα τον φέρνει αντιμέτωπο με τον πατέρα του.

Ακόμα και η Βροχή

Η ισπανική ταινία βρέθηκε μία «ανάσα» πριν από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ (ήταν στη λίστα με τις εννέα επικρατέστερες). Ένα κινηματογραφικό συνεργείο γυρίζει στη Βολιβία μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο, τα μέλη του όμως μπλέκονται στις τοπικές ταραχές που ξεσπούν για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ύδρευσης. Σε σκηνοθεσία Ισιάρ Μπολαΐν με τους: Λουίς Τοσάρ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Κάρα Ελεχάντε.

Η Κομμούνα

Με διάρκεια 345 λεπτών και με τη βοήθεια ερασιτεχνών ηθοποιών, ο Πίτερ Γουάτκινς (Punishment Park, Edvard Munch) ετοίμασε την Κομμούνα, μια ταινία-αναπαράσταση των γεγονότων που οδήγησαν στη λαϊκή εξέγερση και τη δημιουργία της παρισινής Κομούνας (Μάρτιος-Μάιος 1871). Τα γεγονότα που εξετάζονται παρακολουθούν μέχρι και την αιματηρή συντριβή της.

Τρίτη

Μία ελληνική ταινία έρχεται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Πρόκειται για την Τρίτη του Νίκου Κορνήλιου με τους Ειρήνη Αναγνώστου, Γιάννης Κασιμάτης, Ιωάννα Πιατά. Στη διάρκεια της ταινίας οι ζωές μερικών 25άρηδων διασταυρώνονται στην Αθήνα από το πρωί μέχρι το βράδυ μιας Τρίτης. Η ταινία προβάλλεται στην Ταινιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου