Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Κατρίν Ντενέβ και Τζον Κλιζ στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Τη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης του Ελ Γκρέκο. Στο Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι πρωταγωνιστεί ένα διεθνές καστ, ανάμεσά τους οι Σεμπάστιαν Κοχ (Οι Ζωές των Άλλων), Κατρίν Ντενέβ και Τζον Κλιζ (ταινίες των Monty Python, Ένα ψάρι που το έλεγαν Ουάντα).

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν στις 31 Οκτωβρίου. Για δύο εβδομάδες το καστ θα βρίσκεται στην Πύλο για γυρίσματα, ενώ θα μεταβεί επίσης στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά και τη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να αναδειχθεί στο τέλος μεγάλο ευεργέτης.

Η ιστορία ξεκινά από τα Ψαρά, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

«Διεκδικούμε να υλοποιήσουμε αυτή την ταινία σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση της χώρας μας και όχι μόνο, ακριβώς γιατί μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες ψυχές να παρηγορηθούν, αλλά και να ανορθωθούν. Πιστεύουμε ότι αυτή η ταινία μόνο καλό θα κάνει στους ανθρώπους και ειδικότερα στους Έλληνες. Θα απαλύνει την ψυχή τους, αλλά και θα τους κάνει περήφανους» δηλώνει ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Το καστ των πρωταγωνιστών της ταινίας απαρτίζουν ηθοποιοί από έξι χώρες: Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία και Ελλάδα.

Τον ρόλο του Βαρβάκη υποδύεται ο Σεμπάστιααν Κοχ (Οι Ζωές των Άλλων), ενώ σε σημαντικούς ρόλους εμφανίζονται ακόμη οι: Τζον Κλιζ, Κατρίν Ντενέβ (στον ρόλο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας), Χουάν Ντιέγκο Μπότο (ιεροεξεταστής στον Ελ Γκρέκο).

Οι Έλληνες ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι οι: Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Τάσος Νούσιας, Μάνος Τσαγκαράκης (το παιδί που προσέλκυσε τα βλέμματα από τη σειρά «Το Νησί») και πολλοί άλλοι.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ταινίας έχει αναλάβει ο διακεκριμένος σκηνογράφος και σκηνοθέτης Νίκος Πετρόπουλος, ενώ τα κοστούμια η πολυβραβευμένη Ισπανίδα ενδυματολόγος Λάλα Χουέτε (Βραβείο Goya για την ταινία «Ελ Γκρέκο»).

Τη φωτογραφία θα υπογράφει ο Άρις Σταύρου, το μοντάζ ο Γιώργος Διδυμιώτης και στη μουσική ο συνθέτης Μίνως Μάτσας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου