Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Οι U2 άνοιξαν την αυλαία στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου- ξεκίνησε το κινηματογραφικό Φεστιβάλ στο Τορόντο, με την προβολή ντοκιμαντέρ για τους U2.

Ο λόγος για το φιλμ με τίτλο «From The Sky Down» που φέρει την υπογραφή του Ντέιβις Γκουγκενχάιμ και που παρουσιάζει το ιρλανδικό συγκρότημα την εποχή που ηχογραφούσε το άλμπουμ «Achtung Baby», το 1991.

Ο Ντέιβις Γκουγκενχάιμ που είχε στη διάθεσή του έξι μήνες για να ολοκληρώσει το ντοκιμαντέρ υπήρξε φαν του ιρλανδικού συγκροτήματος από τα νεανικά του χρόνια. Στην ταινία καταγράφει την δύσκολη περίοδο ηχογράφησης ενός άλμπουμ και τις σχέσεις των μελών του συγκροτήματος, ενώ εστιάζει κυρίως στο πώς οι U2 κατάφεραν να παραμείνουν ενωμένοι όλα αυτά τα χρόνια.

Ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε αρχειακό υλικό από τις ηχογραφήσεις των U2 στο στούντιο Hansa του Βερολίνου, καθώς επίσης και νέες συνεντεύξεις της μπάντας.

Ο Μπόνο από την μεριά του ανέφερε ότι αρχικά ήταν αρνητικός με την ιδέα του ντοκιμαντέρ, καθώς η εικόνα ενός γκρουπ κατά την διαδικασία ηχογράφησης ενός άλμπουμ δεν είναι και η καλύτερη για να δημοσιοποιηθεί, ενώ ο The Edge δήλωσε πως το συγκρότημα έχει πολλούς φίλους στο Τορόντο και πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που κάνουν την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ τους στην πόλη του Καναδά.

Να σημειώσουμε ότι στο εν λόγω φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν και οι νέες ταινίες λαμπερών πρωταγωνιστών του Χόλιγουντ.

Ανάμεσά τους η ταινία «Page Eight» με τους Ρέιτσελ Γουάις, Μπιλ Ναϊ, Ραλφ Φάινς, Μάικ Γκαμπόν και Τζούντι Ντέιβις, το θρίλερ «Trespass» με την Νικόλ Κίντμαν και τον Νίκολας Κέιτζ, η δραματική ταινία «Winnie» με τους Τζένιφερ Χάντσον και Τέρενς Χάουαρντ, η κωμωδία «Hysteria» με του Μάτζι Γκίλενχαλ και Χιου Ντάνσι καθώς και τα «Machine Gun Preacher» και «Killer Elite» με τους Τζέραρντ Μπάτλερ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο αντίστοιχα.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου