Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

«Χαρούμενοι και σαστισμένοι» δηλώνουν οι Λάνθιμος και Φιλίππου για τη βράβευσή τους

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και κάπως σαστισμένοι» παραδέχθηκαν σε κοινή τους δήλωση οι Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή τους διάκριση στο 68ο Φεστιβάλ Βενετίας με το βραβείο σεναρίου για την ταινία Άλπεις.

Το σενάριο έχουν γράψει ο σκηνοθέτης τής ταινίας μαζί με τον κειμενογράφο και συγγραφέα Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στο σενάριο του Κυνόδοντα.

«Μάλλον το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ευχαριστήσουμε όλους μας τους συνεργάτες, χωρίς τους οποίους η ταινία δεν θα μπορούσε να έχει γίνει, λόγω των δύσκολων συνθηκών, που επικρατούν» καταλήγουν.

Σημειώνεται ότι η ταινία ταξιδεύει στο Φεστιβάλ του Τορόντο -ένα από τα σημαντικότερα μιας και θεωρείται «άνοιγμα» προς την αμερικανική και την καναδική αγορά, το οποίο ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 του μήνα.

Ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι το βραβείο σεναρίου αποτελεί «ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, ιδίως εν όψει των πολύ αντίξοων συνθηκών που έχει να αντιμετωπίσει κάθε ελληνική κινηματογραφική παραγωγή αυτή την περίοδο».

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι «η διεθνής διάκριση των Άλπεων στη Βενετία αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την αποφασιστικότητα των Ελλήνων δημιουργών να διακριθούν και να αρθρώσουν τον δικό τους λόγο στο διεθνές στερέωμα».

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι «οι διακρίσεις ελληνικών ταινιών στα μεγαλύτερα διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ συνεχίζονται και φέτος με το βραβείο σεναρίου που απέσπασαν οι Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου, στο Φεστιβάλ Βενετίας».

» Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με υπερηφάνεια συγχαίρει τους Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου για τη μεγάλη αυτή επιτυχία και εύχεται την καλύτερη δυνατή συνέχεια, τόσο στους ίδιους όσο και σε όλο το Ελληνικό Σινεμά, παρά τα τεράστια προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου