Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Με αφιερώματα σε Καμπανέλη και Βάιντα ξεκινά το πρόγραμμα της Ταινιοθήκης

Με αφιερώματα στον Πολωνό δημιουργό Αντρέι Βάιντα, την ισπανίδα Ιθιάρ Μπογέιν, σε ταινίες κατά της βίας των γυναικών, με αναδρομές σε σύγχρονες εθνικές κινηματογραφίες (Σερβία, Ισπανία, Ιαπωνία και Αφρική) συνεχίζει το πρόγραμμά της η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, για την περίοδο Σεπτεμβρίου -Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ από 28 έως 1η Οκτωβρίου, η Ταινιοθήκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηνών, στην Τεχνόπολη, διοργανώνει αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλη, με συναυλία και κινηματογραφικές προβολές ταινιών στις οποίες έγραψε το σενάριο ή και σκηνοθέτησε μεταξύ των οποίων:

«Η Χιονάτη και τα επτά γεροντοπαλίκαρα», «Ο Δράκος», «Το κανόνι», «Στέλλα».

Το αφιέρωμα πλαισιώνει έκθεση φωτογραφίας και μια συναυλία του Γιάννη Κούτρα και της Ρίτας Αντωνοπούλου με κύκλους τραγουδιών από τα έργα του Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο» , «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Γειτονιά των αγγέλων», «Μαουτχάουζεν» επίσης στην Τεχνόπολη.

Τον Οκτώβριο επίσης, η Ταινιοθήκη προγραμματίζει ένα πανόραμα πολωνικών ταινιών κινούμενων σχεδίων, με 43 προβολές. Όλες οι ταινίες έχουν γυριστεί από το 1959 έως και το 2011 και πρόκειται για τις κορυφαίες δημιουργίες Πολωνών καλλιτεχνών με παγκόσμια απήχηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου