Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

«Οι ηθοποιοί μου χρειάζονταν ψυχανάλυση» λέει ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ από τη Βενετία

Μετά την εμφάνιση της Μαντόνα και της Κέιτ Ουίνσλετ στο κόκκινο χαλί του 68ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, η διοργάνωση συνεχίζεται με την προβολή της ταινίας A Dangerous Method του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, η οποία επικεντρώνεται στην ψυχανάλυση και τη σχέση του Φρόιντ με τον Γιουνγκ. Η ταινία αποτελεί το φαβορί των γραφείων στοιχημάτων για το Χρυσό Λιοντάρι, δίνοντας απόδοση 5/1. Πάντως, η ταινία δεν συγκέντρωσε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια στην δημοσιογραφική της προβολή.

Κάθε νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ αποτελεί είδηση από μόνη της.

Πόσο μάλλον όταν σε αυτή «κονταροχτυπιούνται» δύο μεγάλες μορφές της ψυχανάλυσης: ο Φρόιντ με τον Γιουνγκ. Τον πρώτο ερμηνεύει ο Βίγκο Μόρτενσεν, τον δεύτερο ο συνεχώς ανερχόμενος Μάικλ Φασμπέντερ (Χ-Men). Στη μέση (τι άλλο;) μια γυναίκα με τη μορφή της Κίρα Νάιτλι.

«Το καστ μου χρειαζόταν απαραιτήτως ψυχανάλυση» δήλωσε αστειευόμενος σε συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. «Γι' αυτό άλλωστε τους διάλεξα. Ήθελα να τους εισάγω ήρεμα στην ιδέα ότι χρειάζονται βοήθεια, πολύ βοήθεια. Βλέπετε ότι είναι πολύ καλύτεροι άνθρωποι τώρα. Πριν είχαν τα μαύρα τους τα χάλια» πρόσθεσε.

Η Κίρα Νάιτλι δήλωσε ότι διασκέδασε πολύ τον ρόλο της, ο οποίος περιλάμβανε σκηνές υστερίας και σεξουαλικής έντασης. «Είχε πολύ πλάκα. Είμαι ηθοποιός, οπότε προφανώς είμαι τρελή, επομένως εμπνεύστηκα από αυτό» είπε η ηθοποιός.

Ο Βίγκο Μόρτενσεν κάλεσε τους απογόνους του Καρλ Γιούνγκ να δώσουν στη δημοσιότητα και άλλες επιστολές του πατέρα της αναλυτικής ψυχολογίας, λέγοντας ότι αποτελούν «πολύ καλό ανάγνωσμα»

Η ταινία, η οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα, προβάλλεται την Παρασκευή στη Βενετία και αποτελεί «αγαπημένη» των βραβείων στοιχημάτων, δίνοντας απόδοση 5/1.

Το Ides of March του Τζ.Κλούνεϊ δίνει απόδοση 6/1, το ίδιο και η ταινία Tinker Tailor Soldier Spy με τον Κόλιν Φερθ, ενώ ακολουθεί το Shame του Στιβ ΜακΚουίν (και πάλι με τον Φασμπέντερ) με απόδοση 7/1 και το Φάουστ του Αλεξάντερ Σοκούροφ με 8/1.

Οι Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκονται λίγο κάτω από τη μέση, με απόδοση 20/1.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί της ταινίας του αναμένεται να φτάσουν στη Βενετία την Παρασκευή. Η ταινία Άλπεις προβάλλεται το Σάββατο στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ και οι δημοσιογράφοι θα την παρακολουθήσουν στην ειδική προβολή το βράδυ της Παρασκευής.

Την Παρασκευή θα προβληθεί στο Φεστιβάλ εντός συναγωνισμού το Un été brûlant του Φιλίπ Γκαρέλ με τη Μόνικα Μπελούτσι, ενώ εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί, ανάμεσα σε άλλα, το Mildred Pierce του Τοντ Χέινς.

Την Πέμπτη προβλήθηκε η ταινία W.E. της Μαντόνα, η οποία άφησε διχασμένους τους κριτικούς, καθώς και η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι, Carnage.

Ο σκηνοθέτης δεν παρέστη στην πρεμιέρα, φοβούμενος μάλλον μια ενδεχόμενη νέα σύλληψή του -καταζητείται στις ΗΠΑ για υπόθεση βιασμού μιας 13χρονης κοπέλας

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Κέιτ Ουίνσλετ παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας, η οποία συγκέντρωσε θετικά σχόλια, «τραβώντας» τα φλας των φωτογράφων.

Newsroom ΔΟΛ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου