Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ημέρες Ιαπωνικού Κινηματογράφου από τις 15 Σεπτεμβρίου στην Ταινιοθήκη

Επτά χαρακτηριστικές ταινίες, που σημάδεψαν τον παλιό και το νέο ιαπωνικό κινηματογράφο, θα προβληθούν στις «Ημέρες Ιαπωνικού Κινηματογράφου», ένα αφιέρωμα που διοργανώνει από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιαπωνίας.

Στις ταινίες «Σημείο Βρασμού», «Κόκκινο Μαντήλι» και «Βίαιος Μπάτσος», κλέφτες κι αστυνόμοι, γκάνγκστερ και συμμορίες, αναδεικνύουν το αστυνομικό σινεμά που αγαπούν ιδιαίτερα οι Ιάπωνες.

Η αναζήτηση της ταυτότητας των νέων ανθρώπων και η πορεία τους στη μεταπολεμική Ιαπωνία, καθώς και οι αλλαγές που στις κοινωνικές και πολιτιστικές δομές της μετά την ήττα της στον πόλεμο, επηρέασαν την καθημερινότητα του ιαπωνικού λαού και αποτυπώνονται στις ταινίες «Οι θερμές πηγές του Ακίτσου» και «Ο άνθρωπος που σήκωσε καταιγίδα».

Οι τοπικές παραδόσεις εμπλέκονται με την σύγχρονη ζωή στην ταινία «Η μπαλάντα του Ναραγιάμα», μια ταινία ύμνο για τη ζωή, γεμάτη λυρισμό και ποίηση.

Τέλος, μια κωμωδία που εμπεριέχει λίγο από όλα τα παραπάνω είδη είναι το «Θα πάρετε κάτι;» του Τακέσι Κιτάνο, πολύ γνωστού σκηνοθέτη και σεναριογράφου, ο οποίος υπογράφει και άλλες δύο ταινίες του αφιερώματος («Βίαιος Μπάτσος» και «Σημείο Βρασμού»).

Η είσοδος στο αφιέρωμα είναι ελεύθερη αλλά ο αριθμός θέσεων περιορισμένος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου