Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Cowboys and Aliens

Γουέστερν και επιστημονική φαντασία επιχειρεί να συνδυάσει το Cowboys & Aliens σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό (των ταινιών Iron Man) με πρωταγωνιστές τους Χάρισον Φορντ και Ντάνιελ Κρεγκ.

Το έτος είναι 1875. Ο τόπος το Νέο Μεξικό. Ένας ξένος με απώλεια μνήμης βρίσκεται ξαφνικά στη σκληρή, έρημη πόλη της Άφεσης. Το μόνο στοιχείο αναφορικά με το παρελθόν του είναι ένα μυστηριώδες περικάρπιο που φορά. Οι κάτοικοι ζουν μέσα στον φόβο και κανείς δεν τολμά να κάνει οτιδήποτε εάν δεν το διατάξει ο Συνταγματάρχης Ντόλαρχαϊντ. Αλλά η απομονωμένη αυτή πόλη πρόκειται να αντιμετωπίσει μια ασύλληπτη απειλή καθώς, δέχεται την επίθεση εισβολέων από τον ουρανό, με αγνώστου προέλευσης τέρατα να απειλούν τους κατοίκους και όλα όσα μια ζωή γνωρίζουν οι κάτοικοι. Ο ξένος που απέρριψαν θα γίνει έτσι η μόνη ελπίδα σωτηρίας τους.

Η ταινία βασίζεται σε κόμικ του Σκοτ Μίτσελ Ρόζενμπεργκ.

Crazy, Stupid, Love

Λίγο μετά τα 40 του, ο καθώς πρέπει Καλ Γουίβερ (Στιβ Καρέλ) ζει το όνειρο… έχει μια καλή δουλειά, ένα ωραίο σπίτι, καταπληκτικά παιδιά και είναι παντρεμένος με την παιδική του αγάπη. Όταν όμως μαθαίνει ότι η σύζυγός του, Έμιλι (Τζούλιαν Μουρ), όχι μόνο τον απάτησε αλλά θέλει και διαζύγιο, η «τέλεια» ζωή του καταρρέει. Ως χωρισμένος, ο Καλ περνάει τα βράδια του στο τοπικό μπαρ όπου θα γνωρίσει τον 30άρη γόη, Τζέικομπ Πάλμερ (Ράιαν Γκόσλινγκ). Ο καινούργιος του φίλος αποφασίζει να τον καθοδηγήσει, ώστε να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τη γυναίκα του και να αρχίσει να ξαναζεί τη ζωή του.
Ένα all-star Χολιγουντιανό καστ πρωταγωνιστεί στην ταινία των Γκλεν Φικάρα και Τζων Ρεκουά. Εκτός από τους Στιβ Καρέλ και Ράιαν Γκόσλινγκ στην ταινία εμφανίζονται οι: Τζούλιαν Μουρ, Έμμα Στόουν, Μαρίσα Τομέι και Κέβιν Μπέικον.

Dogville (Director’s Cut)

Σε επανέκδοση, με 47 επιπλέον λεπτά και σε καινούριες κόπιες προβάλλεται από αυτήν την εβδομάδα το Dogville του Λαρς Φον Τρίερ. Στο επίκεντρό του ένα πολύ σημαντικό ηθικό ερώτημα: «Εάν κληθεί να επιλέξει ελεύθερα, ο άνθρωπος θα κάνει το καλό ή το κακό;» Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει η Γκρέις, η οποία φτάνει κυνηγημένη σε μια απομονωμένη κωμόπολη. Οι κάτοικοι συμφωνούν να την κρύψουν, αλλά ζητούν όλο και πιο σκληρά ανταλλάγματα. Η Γκρέις όμως δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα. Ένας αυστηρά οριοθετημένος χώρος, ένα σχεδόν θεατρικό σκηνικό (που αποκαλύπτει όλα όσα θα έπρεπε να παραμείνουν κρυμμένα) και η εξαιρετική ερμηνεία της Νικόλ Κίντμαν κάνει την ταινία μία από τις καλύτερες του Δανού σκηνοθέτη.

Ερωτευμένοι στη Νέα Υόρκη

Ο Τζος Ράντνορ σκηνοθετεί, γράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί σε αυτή την ταινία για έναν νεαρό που στο δρόμο προς ένα επαγγελματικό ραντεβού βρίσκει ένα αγόρι που έχει χαθεί στο μετρό. Όταν θα χρειαστεί να μείνουν μαζί για μερικές ημέρες θα γνωρίσει τους φίλους του Σαμ: την Άννι, τη Μαίρη και τον Τσάρλι, την Μισισίπι. Και ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο θα αλλάξει.

Θανάσιμη Μητέρα

Η Ρεμπέκα ντε Μορνέ και ο Τζέιμι Κινγκ πρωταγωνιστούν σε αυτή την ταινία τρόμου. Μια οικογένεια εγκληματιών που παίρνει οδηγίες από την αυταρχική μητέρα εισβάλλει σε σπίτι και κρατά όμηρους ομάδα νεαρών. Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν κάποιοι επιχειρούν να αποδράσουν. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ντάρεν Λιν Μπούσμαν (των Saw II, III, IV).

Ο Πόλεμος των Κουμπιών


Η πρώτη από τις δύο ταινίες που έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα του Λουί Περγκό φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιαν Σαμουέλ (Αγάπα με αν τολμάς). Η δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά είναι εκείνη του Κριστόφ Μπαρατιέρ. Σε ένα χωριό της Γαλλίας μια ομάδα αγοριών αποφασίζει το 1957 να κηρύξει πόλεμο στα παιδιά του γειτονικού χωριού. Δεν είναι καθόλου εύκολο όμως να είσαι σε έναν στρατό πιτσιρίκων, να δίνεις μάχες και να μην βρίσκεις τον μπελά σου, όταν γυρίζεις σπίτι με σκισμένα ρούχα και χαμένα κουμπιά.

Τα Μικρά Όνειρα της Νιότης Μου

Η ταινία του Βέλγου Σαμ Γκαρμπάρσκι ασχολείται με ένα έντονο ερώτημα: μπορούμε να επισκεφθούμε ξανά στο παρελθόν; Ο 50χρονος Τομάς επισκέπτεται την πόλη που μεγάλωσε. Χάνει τις αισθήσεις του πάνω από τον τάφο της μητέρας του. Όταν ξυπνήσει το όνομά της θα έχει χαθεί και εκείνος θα έχει γυρίσει στα μαθητικά του χρόνια.

Το Μωρό Μου Φτάνει

Το ντοκιμαντέρ της Βιβής Ζωγράφου και Αλέξη Πόνσε ασχολείται με την εμπειρία της γέννησης ενός παιδιού στην Ελλάδα. Βασισμένο σε μαρτυρίες μαμάδων που περιγράφουν πώς έζησαν τον τοκετό τους, το ντοκιμαντέρ επεκτείνεται από το βιωματικό στο επιστημονικό κομμάτι και στις πολιτισμικές και ανθρωπολογικές του προεκτάσεις.

* Παράλληλα, έχει ξεκινήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», καθώς και οι Ημέρες Ιαπωνικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου