Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ιδού ο Νέος SUPERMAN !



Μέχρι τις 14 Ιουνίου 2013 την ημερομηνία της πρεμιέρας της ταινίας έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

Η πρώτη όμως φωτογραφία του νέου κινηματογραφικού Σούπερμαν που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτές τις ημέρες ήταν αρκετή για να ξεσπάσει ένα κύμα ενθουσιασμού άνευ προηγουμένου.

Δεκάδες ιστοσελίδες μετρούν πλέον αντίστροφα τα δευτερόλεπτα μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Μan of steel», ενώ οι φίλοι του πιο δημοφιλούς κόμικς ήρωα έχουν επιδοθεί σε ανάλυση κάθε λεπτομέρειας της φωτογραφίας. Είναι η μπέρτα στη σωστή απόχρωση του κόκκινου; Γιατί το ύφασμα της στολής μοιάζει να αποτελείται από λέπια; Ωραίο το μαλλί του ήρωα, αλλά γιατί λείπει η μικρή μπούκλα στο μέτωπο; Το «S» στο στήθος έχει το σωστό μέγεθος;

Κι ένα βασικό ερώτημα: φοράει κόκκινο σορτσάκι ή όχι; Η φωτογραφία είναι σκοτεινή στο συγκεκριμένο σημείο και η ενίσχυση του φωτισμού στο Photoshop δεν βοηθάει. Και δώσ' του αντιδικίες και τσακωμοί. «Καλά έκαναν και το έκοψαν, το κόκκινο εσώρουχο χαλούσε την εικόνα του ήρωα». «Οχι, χωρίς αυτό δεν είναι ο Σούπερμαν».

Και κάπως έτσι θα συνεχιστούν τα πράγματα μέχρι την επόμενη φωτογραφία, και μόλις καταλαγιάσει κι εκείνος ο θόρυβος θα κυκλοφορήσει και μια τρίτη, και πάει λέγοντας μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας όπου η προσμονή θα έχει χτυπήσει κόκκινο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο για το Χόλιγουντ που, αν μη τι άλλο, ξέρει να προωθεί τα προϊόντα του.

Για την ταινία δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά. Σκηνοθέτης είναι ο Ζακ Σνάιντερ, με εμπειρία στα κόμικς μετά το «300» και το «Watchmen». Το όνομα του πρωταγωνιστή δεν λέει πολλά στο ευρύ κοινό, αλλά σύντομα θα το μάθουν όλοι. Ο Βρετανός Χένρι Κάβιλ (λεπτομέρεια: πλέον και οι τρεις μεγάλοι υπερήρωες - Σούπερμαν, Μπάτμαν, Σπάιντερμαν - ενσαρκώνονται από βρετανούς ηθοποιούς) υποδύεται τον Θησέα της ελληνικής μυθολογίας στην ταινία «Αθάνατοι» που θα δούμε στην Ελλάδα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Τον πατέρα του Σούπερμαν (κλασική η ερμηνεία του Μάρλον Μπράντο στην πρώτη ταινία του 1978) θα υποδυθεί ο Ράσελ Κρόου και τη μητέρα του η Τζούλια Ορμοντ. Οι θετοί γονείς του θα είναι ο Κέβιν Κόστνερ και η Νταϊάν Λέιν. Η Εϊμι Ανταμς (υποψήφια για Οσκαρ πέρυσι στο «Fighter») υποδύεται τη δημοσιογράφο Λόις Λέιν, ο Λόρενς Φίσμπερν τον εκδότη Πέρι Γουάιτ, ενώ στον ρόλο του κακού Στρατηγού Ζοντ (στις πρώτες ταινίες τον υποδύθηκε ο Τέρενς Σταμπ) θα δούμε τον Μάικλ Σάνον, έναν ρολίστα που έχει τη συνήθεια να κλέβει την παράσταση από τους πρωταγωνιστές όπου εμφανίζεται (χαρακτηριστική περίπτωση «Ο δρόμος της επανάστασης» του Σαμ Μέντες, όπου «έσβησε» τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ).

Τα γυρίσματα έχουν αρχίσει εδώ και μερικές εβδομάδες. Αν απορείτε γιατί θα περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2013 για να δούμε την ταινία, η απάντηση είναι μία: τα οπτικά εφέ. Μπορεί η κινηματογράφηση να χρειαστεί 5-6 μήνες, αλλά η τεχνική επεξεργασία στη συνέχεια θα κρατήσει περισσότερο από έναν χρόνο. Φανταστείτε ότι μέχρι να προβληθεί στις αίθουσες το «Man of steel» θα έχουμε ήδη δει τρεις νέες ταινίες του Γούντι Αλεν!

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου