Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ξεκίνησαν τα προγνωστικά για τα Οσκαρ

Oι ψίθυροι για τα προσεχή βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν τον Μάρτιο του 2012, έχουν αρχίσει. Ποιες είναι οι ταινίες που όπως όλα δείχνουν διεκδικούν τα περισσότερα Οσκαρ;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκριτου αμερικανικού περιοδικού Entertainment Weekly, το «Δέντρο της ζωής» του Τέρενς Μάλικ (Χρυσός Φοίνικας στο τελευταίο φεστιβάλ των Κανών) και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Αλεν (που «άνοιξε» το ίδιο φεστιβάλ), ανήκουν στις ταινίες που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκεντρώσουν υποψηφιότητες στα 84α Οσκαρ, στα οποία μάλιστα δεν είναι απίθανο να διεκδικήσει μεγάλα βραβεία και το τελευταίο μέρος του Χάρι Πότερ, «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου».

Στη λίστα των σκηνοθετών που το Entertainment Weekly μας ζητά να προσέξουμε θα βρούμε επίσης τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, όχι για τον «Τεν Τεν» αλλά για το πιο «σοβαρό» «War Horse», τον Κλιντ Ιστγουντ με την βιογραφία «J. Edgar» στην οποία ο Λεονάρντο ντι Κάπριο υποδύεται τον θρυλικό αρχηγό του FBI Τζέι Εντγκαρ Χούβερ, το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε (παρμένο από μια παιδική ιστορία γύρω από τον Βίκτωρα Ουγκό) αλλά και το «The descendants» (Οι απόγονοι), τελευταία ταινία του ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν που έχει να γυρίσει ταινία από την εποχή του «Πλαγίως» (η οποία είχε φτάσει στα Οσκαρ).

Σε ότι αφορά τους ηθοποιούς , το ρεπορτάζ του Entertainment Weekly αναφέρει εκτός άλλων τον Ντι Κάπριο για το «J. Egar», την Γουίνσλετ για το «Carmage», τον Κλούνεϊ για το «Descendants», τον Γκόσλινγκ για το «Ides of March», την Σαρλίζ Θερόν για τη ταινία «Young adult» του Τζέισον Ράιτμαν, την Σάντρα Μπούλοκ για το «Extremely loud and incredible close» του Στίβεν Ντάλντρεϊ και βεβαίως, την Μέριλ Στριπ για την «Σιδηρά Κυρία» όπου υποδύεται την πρώην πρωθυπουργό της Αγγλίας, Μάργκαρετ Θάτσερ.

www.golema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου