Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ντέιβιντ Λιντς: Τώρα και τραγουδιστής

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του «One Crazy Horse» θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2011.

Από την εποχή του «Eraserhead», στα μέσα της δεκαετίας του 1970, μέχρι το σχετικά πρόσφατο «Inland Empire», οι κινηματογραφικές (και ενίοτε τηλεοπτικές) εικόνες του Ντέιβιντ Λιντς μας έχουν τρομάξει, προβληματίσει, στοιχειώσει και κυρίως γοητέψει.

Καθ' όλη αυτή την περίοδο, οι πειραματισμοί του Λιντς με την μουσική έχουν παρουσιάσει εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία σε ταινίες όπως η «Οδός Μαλχόλαντ» ,το «Μπλε Βελούδο» και η «Χαμένη Λεωφόρος». Πριν από μερικά χρόνια οι μουσικές φιλοδοξίες του άρχισαν να ωριμάζουν μέσω της ίδρυσης της εταιρίας David Lynch Music Company.

Στις μέρες μας ο Λιντς, 64 χρονών σήμερα, εισχωρεί ακόμα πιο δημιουργικά στην μουσική με το άλμπουμ «Crazy Clown Time». Ο Λιντς έκανε πέρσι την ανακοίνωση του σχεδίου του και τον προσεχή Νοέμβριο το άλμπουμ που ηχογραφήθηκε στα στούντιό του, Asymmetrical Studio θα κυκλοφορήσει μέσω της βρετανικής εταιρίας Sunday best.

Ο Λιντς, βαθιά επιρρεασμένος από τον Αντζελο Μπανταλαμέντι που έχει γράψει την μουσική στις περισσότερες δουλειές του (με κορυφαία την μουσική επένδυση της τηλεοπτικής σειράς «Ο ύποπτος κόσμος του Τουίν Πικς»), έχει ήδη παρουσιάσει ένα single με δυο από τα 14 τραγούδια του άλμπουμ.

Πρόκειται για το «Good Day Today» και το «I know» στα οποία ο ίδιος ο Λιντς τραγουδά και παίζει κιθάρα. Τα δυο τραγούδια έχουν ήδη εντυπωσιάσει τους κριτικούς.

Οι Τάιμς του Λος Αντζελες μίλησαν για ένα από τα «πιο απρόβλεπτα σχέδια του Λιντς» ,το BBC σημειώνει ότι «ο Λιντς αφήνει το αποτύπωμά του και στην μουσική», ενώ το ειδικό μουσικό περιοδικό New Musical Express χαρακτηρίζει την μουσική του Λιντς «αποτέλεσμα μιας δημιουργικής ιδιοφυίας σε ένα άλλο είδος».

Παράλληλα ο πάντοτε ευφάνταστος δημιουργός διοργάνωσε διαγωνισμό για την επιλογή του συνοδευτικού βίντεο για το τραγούδι «Good day today».




Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Ντέιβιντ Λιντς www.davidlynch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου