Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

100 φορές πιο γρήγορο Ιντερνετ κατασκευάζει η Google

Ενα αρχείο των 95 megabyte θα μπορεί να «κατέβει» σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα!

Οι κάτοικοι της Silicon Valley στην Καλιφόρνια είναι οι πρώτοι που δοκιμάζουν μια πειραματική ευρυζωνική υπηρεσία της Google, που επιτρέπει στους χρήστες να «κατεβάζουν» περιεχόμενο από το Ιντερνετ με ταχύτητα 100 φορές πιο γρήγορη από το συνηθισμένο.

Οι συνήθεις ταχύτητες στο Διαδίκτυο είναι μέχρι τα 300 Mbps, με ταχύτητα ανεβάσματος περιεχομένου τα 150 Mbps. Με τη νέα τεχνολογία τα πράγματα επιταχύνονται εντυπωσιακά: ένα κινηματογραφικό τρέιλερ υψηλής ευκρίνειας των 95 megabyte μπορεί να κατέβει σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα. Οι συνήθεις ταχύτητες είναι περί τα 13Mbps, ήτοι το ένα εικοστό της ταχύτητας του Google Fiber, όπως ονομάζεται το νέο εγχείρημα.

Το δίκτυο, που ονομάζεται Stanford fibre - to - the - home (FTTH) και ένα ακόμη μεγαλύτερο δίκτυο, το οποίο κατασκευάζεται στο Κάνσας Σίτι, είναι οι πρώτες δοκιμές της Google για τα νέα ευρυζωνικά δίκτυα πολύ υψηλής ταχύτητας.

Προς το παρόν, οι κάτοικοι της κοινότητας του Στάνφορντ είναι οι πρώτοι που έχουν πρόσβαση στα ανάλογα δίκτυα που κατασκευάζει η Google. Εκτιμάται ότι περί τα 500.000 σπίτια και επιχειρήσεις θα συνδεθούν τελικά με αυτό το δίκτυο.

Ο Μάρτιν Κάρνοϊ, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ένας από τους πρώτους κατοίκους της περιοχής που απέκτησε πρόσβαση στην υπηρεσία της υψηλής ταχύτητας, λέει ότι τον έχει βοηθήσει πολύ στη δουλειά του.
Στέλνει και δέχεται, σχεδόν καθημερινά, μεγάλα αρχεία των 20ΜΒ από τον υπολογιστή που έχει στο σπίτι του. «Παλιά χρειαζόμουν αρκετά λεπτά για να στείλω μεγάλα αρχεία. Τώρα αυτό γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να περιμένω», λέει.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=417055&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου