Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο της Έιμι Γουάινχαουζ - Έσβησε μία σπουδαία φωνή


Φόρο τιμής στην Έιμι Γουάινχαουζ αποτίει ο κόσμος της μουσικής, δηλώνοντας συγκλονισμένος από το θάνατο της ταλαντούχας νεαρής τραγουδίστριας.

Δείτε την τελευταία της εμφάνιση στο Κάμντεν, τρεις ημέρες πριν τον θάνατό της.



Η 27χρονη Γουάινχαουζ βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Κάμντεν του Λονδίνου, το Σάββατο, και, όπως μεταδίδει το BBC, τα αίτια του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Όλοι, ωστόσο, γνωρίζουν ότι η Γουάινχαουζ πάλευε με τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Τα προβλήματα αυτά την ανάγκασαν, άλλωστε, να ακυρώσει τη συναυλία που επρόκειτο να δώσει στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα.

Ο πατέρας της τραγουδίστριας, Μιτς, η μητέρα της, Τζάνις, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση: «Η οικογένειά μας στερήθηκε την Έιμι, μια υπέροχη κόρη, αδελφή, ανηψιά. Αφήνει ένα τεράστιο κενό στις ζωές μας».

Παράλληλα, ζήτησαν από τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτική τους ζωή.

«Ήταν η καλλιτεχνική αδελφή ψυχή μου, ήταν σαν αδελφή μου. Είναι η πιο θλιβερή ημέρα της ζωής μου» δήλωσε ο μουσικός παραγωγός Μαρκ Ρόνσον.

Οι θαυμαστές της Γουάινχαουζ αφήνουν τσιγάρα, αλκοόλ, κεριά αναμμένα, στον αυτοσχέδιο τόπο προσκυνήματος μπροστά από το διαμέρισμά της στο Λονδίνο.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Έιμι Γουάινχαουζ κατακλύζουν από το βράδυ του Σαββάτου τόσο το Twitter όσο και το Facebook.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω αυτή τη στιγμή, κλαίω πολύ, γιατί έχασα μίας από τις καλύτερες φίλες μου. Θα σε αγαπώ για πάντα Έιμι και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αληθινό εαυτό σου» έγραψε στο Twitter η παρουσιάστρια Κέλι Όσμπορν.

«Είναι μία θλιβερή απώλεια, μίας πολύ καλής φίλης, με την οποία έζησα σπουδαίες στιγμές» δήλωσε ο Ρόνι Γουντ των Rolling Stones.

«Πολύ θλιβερά τα νέα για την Έιμι Γουάινχαουζ. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένειά της. Μακάρι η ταλαιπωρημένη ψυχή της να αναπαυτεί» έγραψε το Twitter η διάσημη ηθοποιός Ντέμι Μουρ.

«Επί σκηνής έβλεπα με δέος την Έιμι, αυτό το δέος που προκαλεί η ιδιοφυΐα... Μέσα απ' τη σπάνια λεπτεπίλεπτη φύση της αυτή η φωνή, η τόσο δική της, πήγαζε από την κολυμβήθρα του μεγαλείου» δήλωσε ο ηθοποιός Ράσελ Μπραντ -ο οποίος έχει παλέψει στο παρελθόν με τον εθισμό του από ναρκωτικές ουσίες- στο ιστολόγιό του.

«Από την σαχλο-αρρώστεια αυτή χάσαμε μία όμορφη, ταλαντούχα γυναίκα» πρόσθεσε.

Η Έιμι Γουάινχαουζ πρωτοεμφανίστηκε στη μουσική βιομηχανία το 2003 με τον δίσκο Frank και αμέσως όλοι αναγνώρισαν το ταλέντο της.

Το 2006, και μετά το άλμπουμ Back to Black, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες τραγουδίστριες της δεκαετίας.

Η τελευταία -και ίσως η χειρότερη της καριέρας της- συναυλία ήταν στις 18 Ιουνίου στο Βελιγράδι. Η 27χρονη τραγουδίστρια εμφανίστηκε στη σκηνή σε κατάσταση μέθης και οι αποδοκιμασίες των 20.000 θεατών ήταν έντονες.

Το περιστατικό αυτό οδήγησε στην ακύρωση των συναυλιών που είχε προγραμματίσει τόσο στη χώρα μας όσο και στην Κωνσταντινούπολη.

«Αδιευκρίνιστα» τα αίτια θανάτου

Κανένα νεώτερο δεν υπάρχει σχετικά με τα αίτια θανάτου της τραγουδίστριας, αφού η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει τη Δευτέρα.

«Η ημερομηνία και η ώρα που θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση δεν θα οριστούν πριν από αύριο το πρωί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Λονδίνου.

Χθες η αστυνομία είχε υπογραμμίσει αναφερόμενη σε πληροφορίες που έκαναν λόγο για πιθανό θάνατο της τραγουδίστριας από τη λήψη υπερβολικής δόσης, ότι «ακόμη δεν έχει γίνει καμία ιατροδικαστική εξέταση και ότι δεν είναι δέον να γίνονται εικασίες όσον αφορά τα αίτια θανάτου της».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου