Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δακρύβρεχτος αποχαιρετισμός στον μικρό μάγο

Με δάκρυα συγκίνησης η συγγραφέας, οι πρωταγωνιστές και οι φανατικότεροι θαυμαστές του μικρού μάγου τον αποχαιρέτησαν στην πρεμιέρα της τελευταίας κινηματογραφικής περιπέτειας του Χάρι Πότερ χθες στο Λονδίνο.

“Σας ευχαριστώ” είπε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στους χιλιάδες θαυμαστές του διάσημου πνευματικού παιδιού της, του Χάρι Πότερ, που κατέκλυσαν την πλατεία Τραφάλγκαρ γιορτάζοντας την πρεμιέρα της τελευταίας μεταφοράς στην μεγάλη οθόνη των περιπετειών του μικρού μάγου “Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II”.

"Σας ευχαριστώ που κάνατε ουρές για τα βιβλία μου, και που κατασκηνώσατε στην μουσκεμένη πλατεία Τραφάλγκαρ για την ταινία” συνέχισε η Ρόουλινγκ κλαίγοντας και με το πλήθος να απαντά ρυθμικά “ευχαριστώ”.

Αρκετοί από αυτούς βρισκόταν στην πλατεία για 55 ώρες, αφού είχαν κατασκηνώσει πρακτικά εκεί για να πιάσουν θέση για το μεγάλο σόου και κάποιοι είχαν ταξιδέψει ειδικά για την πρεμιέρα από την Κίνα και την Αργεντινή, ενώ άλλοι είχε έρθει ντυμένοι μάγοι, ή ξωτικά. Κάποια από τα πλακάτ έγραφαν “ο Πότερ τέλειωσε, τα λέμε στην ψυχοθεραπεία”, “Πότερ ως το θάνατο”, ενώ σε ένα από αυτά μια πιτσιρίκα προσκαλούσε τον Ρούπερτ Γκράιντ να “επισκεφτεί την κάμαρα με τα μυστικά της”. Τελικά είδαν από κοντά τους κινηματογραφικούς σταρ σε ένα διάλειμμα της βροχής, με κορυφαίο τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, που τους υποσχέθηκε πως θα είναι μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής του και τους είπε πως κάθε φαν του μάγου θα τον κουβαλάει μαζί του για πάντα.

Δέκα χρόνια μετά η ενηλικίωση του Ράντκλιφ και συνεπώς του προσώπου του Χάρι Πότερ σημαίνει το τέλος της μαγικής ιστορίας του, στον κινηματογράφο. Το υπόλοιπο πετυχημένο μείγμα ελαφρού σουρεαλισμού και ασήκωτου μάρκετινγκ συνεχίζεται στο διαδίκτυο όπου το pottermore.com κάνει θραύση.

Το “Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II” θα προβληθεί στην Ελλάδα ως "Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου:Μέρος Δεύτερο" στις 14 Ιουλίου.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου