Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τα πάντα για το σινεμά σε έναν ιστότοπο - Εκδήλωση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας για έναν φιλόδοξο διαδικτυακό κόμβο 700.000 ψηφιακών αντικειμένων

Η εκκίνηση του διαδικτυακού τόπου του European Film Gateway (EFG) είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα προβολών της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Στόχος του EFG είναι η δημιουργία ενός διαδικτυακού κόμβου που θα παρέχει απευθείας πρόσβαση σε περίπου 700.000 ψηφιακά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων, ταινιών, φωτογραφιών, αφισών, σχεδίων, ηχητικού υλικού και κειμένων. Το πρόγραμμα είναι τριετές και ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2008.

Η σύμπραξη του EFG περιλαμβάνει 21 συνεργαζόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων 15 ευρωπαϊκά κινηματογραφικά αρχεία και ταινιοθήκες, σε μια πρωτοφανή συμμαχία που στοχεύει στην παροχή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο ευρωπαϊκό κοινό, αλλά και στη διάθεση του ψηφιοποιημένου πολιτιστικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου.

Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα συνδέεται με το Europeana, τον πολιτιστικό ιστότοπο και την υπηρεσία που διαχειρίζεται το ίδρυμα Europeana, συνεισφέροντας και καθιστώντας ορατό σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πλούσιο αρχειακό οπτικοακουστικό πολιτιστικό περιεχόμενό του.

Ομιλητές το πρωί του Σαββάτου θα είναι η Μαρία Κομνηνού, αναπ. καθηγήτρια, γενική γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και διευθύνουσα το έργο του EFG για την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ο Γκέοργκ Εκες, εκπρόσωπος του Γερμανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου της Φρανκφούρτης, και ο Μιχάλης Μεϊμάρης, καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Λίλα Δασκαλάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ταινιοθήκη της Ελλάδας
Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, σταθμός μετρό Κεραμικός
Τηλ. 210 3609.695

EFG: http://www.europeanfilmgateway.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου