Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ET1 - ESC Eκπομπή Τεχνολογίας & Μedia

H νέα εκπομπή τεχνολογίας της κρατικής τηλεόρασης.

http://esctv.gr/



Πολύ καλές εντυπώσεις έχει αφήσει η νέα προσπάθεια στο κρατικό κανάλι που ονομάζεται Escape. Νέες τεχνολογίες, ίντερνετ, γκάτζετ κλπ.

Εδώ είναι και ο λογαριασμός στο Twitter για να ακολουθήσετε.

Καθημερινή νεανική εκπομπή για τις νέες τεχνολογίες, τα gadgets και τα νέα μέσα.

Το Internet αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Η ψηφιακή επανάσταση και οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν φέρει την τεχνολογία σε κάθε σπίτι, ενώ τα social media και τα smart phones έχουν αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας και διασκέδασης, την καθημερινότητά μας, τη ζωη μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ελλάδα στο τέλος του 2010 έφτασαν περίπου τα 2 εκατομμύρια., ενώ στο ίδιο διάστημα οι Έλληνες χρήστες του facebook ήταν περίπου 3 εκατομμύρια!

Το internet και η τηλεόραση όλο και περισσότερο συγκλίνουν και δεν απέχουμε πολύ από την εποχή που θα γίνουν ένα. Η ανάγκη λοιπόν για μια εκπομπή που ζει στον παλμό της ψηφιακής εποχής είναι υπαρκτή και μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο για την περαιτέρω εξοικείωση του κοινού με τις τεχνολογικές εξελίξεις,αλλά και ενημερωτικά τόσο για την χρήση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων όσο και για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών που μπορούμε να εισπράξουμε από αυτήν.
Την εκπομπή θα παρουσιάζουν πέντε νέοι παρουσιαστές:

Ο Ηλίας Παπαχαραλάμπους: έγινε γνωστός ως dj, ερασιτέχνης αστρονόμος και δεινός gamer ενώ οι εξειδικευμένες σπουδές του στη μουσική, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο πάθος του, είναι αδιαμφισβήτητες.

Η Λάουρα: επαγγελματίας χορεύτρια, σπουδάζει δημοσιογραφία και όταν δεν χορεύει, βυθίζεται στο διαδικτυακό κόσμο του Facebook και του Twitter. Το like και το follow είναι για τη Λάουρα ότι το ‘καλη-μέρα’ και το ‘χαίρω πολύ‘ για τους περισσότερους ανθρώπους. …
Ο Κώστας Βλαχάκης: τεχνολογικός αναλυτής, δημοσιογράφος και ‘πατέρας’ ενός από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά blogs της χώρας.

Η Ανδρονίκη Κολοβού: δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, έχει σπουδάσει graphic design. Είναι ταγμένη οικολόγος, ανακυκλώνει από χαρτί μέχρι τη μητρική κάρτα του υπολογιστή της.

Ο πέμπτος παρουσιαστής θα είναι διαφορετικός για κάθε εκπομπή, μέσα από μια ομάδα δημοσιογράφων, bloggers και ειδικών της τεχνολογίας, τα μέλη της οποίας θα εναλλάσσονται καθημερινά, ανάλογα με την θεματολογία.

Η εκπομπή αποτελεί μια καινούργια τηλεοπτική πρόταση, που αναφέρεται στο σήμερα και χρησιμοποιεί την τεχνολογία, σε κάθε της πτυχή. Mια ζωντανή εκπομπή, με την πιο κυριολεκτική έννοια του όρου, αφού θα μεταδίδεται ζωντανά, θα επικοινωνεί με το κοινό της ζωντανά, και θα παρουσιάζει την διαδικτυακή και τεχνολογική επικαιρότητα με ρυθμούς εξίσου γρήγορους με τους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερι-νότητας.
Μοντέρνα θεματολογία, επικαιρότητα, φρέσκα ρεπορτάζ και καλεσμένοι με άποψη. Internet,τεχνολογικές εξελίξεις,gadgets,video games, μουσική, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ αλλά και συμβουλές για καλή ζωή, διασκέδαση και πολλά νέα.Η εκπομπή θα είναι ανοιχτή και σε κάθε τηλεθεατή που επιθυμεί να παρουσιάσει το επίτευγμά του.
Ακόμα, η εκπομπή θα περιλαμβάνει:
• προτάσεις για site χρηστικά, διασκεδαστικά, ενημερωτικά, αλλά και περίεργα.
• Ειδήσεις επικαιρότητας από news portals αλλά και blogs.
• Τεχνολογικές εταιρείες
• Crash test e-υπηρεσιών
• e-reading,e-learning και η ένταξη τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
• Αγορές, φτηνές αγορές, Booking
• Downloading
• Ελληνικά ερευνητικά κέντρα
• Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Δημοσίου
• Αστεία video από το internet αλλά και ρεπορτάζ στην πόλη και τι συμβαίνει καθημερινά σε αυτή.
• Mobile living, Virtual μουσεία, Λογοτεχνία και τεχνολογία, Σινεμά και τεχνολογία, Μουσική και τεχνολογία, e-books,
• Τεχνολογία και περιβάλλον
• Αυτοκίνητα – νεωτερισμοί
• Συνεντεύξεις με επιστήμονες, καλλιτέχνες, νέους επιχειρηματίες από τον χώρο της τεχνολογίας, street artists, ακτιβιστές, ανθρώπους με άποψη και λόγο. Κάποιες από τις συνεντεύξεις θα γίνονται στο πλατό, ενώ κάποιες άλλες θα γίνονται μέσω skype. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τις δικές τους ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.
• Τα τελευταία τεχνολογικά νέα, τα τελευταία gadgets, όλες οι εξελίξεις του ψηφιακού κόσμου.
• Τests σε καινούρια τεχνολογικά προϊόντα καθημερινής χρήσης, καινούργια προγράμματα υπολογιστών και παρουσιάσεις των τελευταίων video games.
• Διαδραστικότητα με το τηλεοπτικό κοινό, με chating κατά τη διάρκεια της εκπομπής (facebook, twitter, instant messenger, sms).
• Μουσικά νέα, πάντα σε συνάρτηση με το internet – νέα γκρουπάκια και καλλιτέχνες στο my space.
• Ζωντανή μουσική από τους καλεσμένους στο στούντιο τραγουδιστές και γκρουπάκια.
• Προτάσεις για εξόδους, εκδρομές και καλή ζωή.
Το σκηνικό της εκπομπής είναι μοντέρνο, με αισθητική loft. Ενα πλατό γεμάτο οθόνες, υπολογιστές και κάμερες όλων των ειδών. Broadcast κάμερες, φωτογραφικές μηχανές που τραβάνε video, HD Handycams, μικροκάμερες, και smart phones.

3 σχόλια: