Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πέθανε το παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ, Τζάκι Κούπερ

Το πρώην παιδί θαύμα του Χόλιγουντ, υπήρξε παραγωγός της τηλεόρασης, σκηνοθέτης ταινιών, ενώ πρωταγωνίστησε και σε τέσσερις ταινίες Σούπερμαν.

Έγινε γνωστός στο κοινό από τη συμμετοχή του στις μικρούς μήκους κωμικές ταινίες του Χαλ Ρόατς, "Η συμμορία μας". Το αστέρι του όμως έλαμψε με την ταινία Skippy, την οποία σκηνοθετούσε ο θείος του Νόρμαν Τορογκ. Αν και ο ίδιος δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, ο θείος του απέσπασε το βραβείο για την καλύτερη σκηνοθεσία.

Λέγεται πως σε μία σκηνή του Skippy, που ο Κούπερ έπρεπε να κλάψει ο θείος του προσποιήθηκε ότι πυροβόλησε εκτός σκηνής τον σκύλο του παιδιού, τέχνασμα που απέδωσε. Πενήντα χρόνια μετά, το 1981 ο μεσήλικας πλέον Κούπερ έδωσε στην αυτοβιογραφία του τον τίτλο "Μην πυροβολείτε τον σκύλο μου".

Μετά τον ρόλο του στον Skippy ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι στις ταινίες Champ, The Bowery και Treasure Island.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου υπηρέτησε στο Ναυτικό και μετά το τέλος του πολέμου η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Εκανε κάποιες εμφανίσεις σε θεατρικές παραγωγές του Μπρόντγουεϊ και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την τηλεόραση, αρχικά ως ηθοποιός και μετέπειτα ως σκηνοθέτης και παραγωγός.

Ο ρόλος του συντάκτη της Daily Planet, στις ταινίες Σούπερμαν αποτέλεσε τη δυναμική επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη.

Παντρεύτηκε 3 φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Πέθανε στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια από γεράματα. Late in his career he returned to the screen as the Daily Planet editor in Christopher Reeve's Superman films.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου