Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Avarar 2 : Πρόσω ολοταχώς για τους 3D θαλάσσιους βυθούς της Πανδώρας

Το δεύτερο «ταξίδι» μας στον πλανήτη Πανδώρα θα είναι όχι μόνο τρισδιάστατο, αλλά πιο πρωτοποριακό και πιο έντονο από κάθε άλλο.

Κι αυτό διότι ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον αποκάλυψε πως για την ταινία του «Αβαταρ 2», που αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2014, σκοπεύει να γυρίσει σκηνές στη διπλάσια ταχύτητα από αυτήν που χρησιμοποιείται συνήθως στα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών στο Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 1920. Κίνηση η οποία θα οδηγήσει σε μια βελτίωση των τρισδιάστατων εικόνων.Το «Αβαταρ 2» δεν θα διαδραματίζεται σε κάποιο τροπικό δάσος σαν κι αυτό όπου ζούσαν οι εξωγήινοι Νάβι στο «Αβαταρ 1» , αλλά στους θαλάσσιους βυθούς της Πανδώρας. Ο δημιουργός σημαντικών επιτυχιών της μεγάλης οθόνης («Αβυσσος», «Τιτανικός» κ.ά.) και λάτρης των ωκεανών, ανακοίνωσε ότι η δεύτερη συνέχεια του «Αβαταρ» θα γυριστεί σε 48 ή 60 καρέ το δευτερόλεπτο, τη στιγμή που για περισσότερο από 80 χρόνια θεωρείται ως φυσιολογικό για τις 3D ταινίες να προβάλλουν 24 εικόνες (καρέ) ανά δευτερόλεπτο.

Η αύξηση των καρέ, σύμφωνα με τον Κάμερον, θα βελτιώσει και την ποιότητα της τρισδιάστατης εικόνας, καθώς με τα 48 ή 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο η εικόνα γίνεται πιο φωτεινή. Δηλαδή εξαλείφεται το φαινόμενο των σκοτεινών σκηνών που προκαλείται από τα ειδικά γυαλιά. Κι αν αυτό καθιερωθεί σε όλα τα κινηματογραφικά στούντιο, αναμένεται να βελτιωθεί η ποιότητα τόσο των 3D όσο και των 2D ταινιών. Το «Αβαταρ» είναι το μεγαλύτερο σύγχρονο μπλοκμπάστερ καθώς έχει συγκεντρώσει 2,8 δισεκατομμύρια στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως. Και ο δημιουργός του Τζέιμς Κάμερον δεν θα μας χαρίσει μόνο άλλη μία συνέχειά του, αλλά δύο, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε στο μυαλό του τη δημιουργία μιας τριλογίας.

  • 18 ΜΗΝΕΣ
  • «Ακόμη γράφω το σενάριο, οπότε είμαι το λιγότερο 18 μήνες μακριά από το να έχω να γυρίσω κάτι», είπε ο Τζέιμς Κάμερον
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου