Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Το Χόλιγουντ έκανε τους Κινέζους... Βορειοκορεάτες

Με τη μαγεία των ψηφιακών εφέ ένα κινεζικό εκστρατευτικό σώμα θα γίνει βορειοκορεάτικο, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι σχέσεις των κινηματογραφικών στούντιο με το Πεκίνο.

Πρόκειται για το γερό λίφτινγκ που θα υποστεί το ριμέικ της "Κόκκινης Αυγής". Η πρωτότυπη ταινία ήταν ένα ψυχροπολεμικό παραμύθι, στο οποίο μια ομάδα εφήβων στην καρδιά της Αμερικής βγαίνει από το χάισκουλ στο... βουνό και ξεκινά αντάρτικο κατά των Ρώσων και Κουβανών εισβολέων. Η ταινία είχε γυριστεί, εξάλλου, το 1984, στο απόγειο της "σταυροφορίας" του Ρόναλντ Ρέιγκαν κατά του... υπαρκτού.

Το αμόκ των στούντιο να ξαναγυρίσουν ό,τι είχε κάνει κάποτε επιτυχία έφτασε κάποτε και στην "Αυγή". Οι Ρώσοι δεν θα μπορούσαν πια να είναι οι κακοί, για ευνόητους λόγους. Οπότε, οι σεναριογράφοι στράφηκαν στον πλέον προβλέψιμο αντικαταστάτη και έωσαν το ρόλο του κακού στους Κινέζους, που έρχονται να εισπράξουν δια της βίας όσα τους χρωστά η Αμερική, όταν η υπερδύναμη πέφτει έξω λόγω οικονομικής κρίσης.

Η ταινία βρίσκεται στο ψυγείο εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων του στούντιο της MGM. Τα προβλήματα λύθηκαν, όμως ο χρόνος που μεσολάβησε ήταν αρκετός για να το ξανασκεφτούν οι δημιουργοί της ταινίας και κυρίως οι χρηματοδότες τους.

Τα τελευταία χρόνια η Κίνα είναι μια αγορά στην οποία η κινηματογραφική βιομηχανία επιθυμεί διακάως να μπει. Με 1,3 δισ. εν δυνάμει καταναλωτές είναι ίσως το τελευταίο σύνορο για το Χόλιγουντ. Οι Κινέζοι δεν σηκώνουν, όμως, από αστεία και η κυκλοφορία μιας ταινίας που τους παρουσιάζει ως αιμοσταγείς εισβολείς θα έστελνε την MGM και όλους τους διανομείς της ταινίας ανά την υφήλιο στη... λάθος μεριά του Σινικού Τείχους.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο αποφασίστηκε η αλλαγή ιθαγένειας των κακών. Η απομονωμένη Β. Κορέα δεν έχει έτσι κι αλλιώς σινεμά.

Ορισμένες σκηνές θα ξαναγυριστούν, κάποιες ατάκες θα ντουμπλαριστούν, ενώ οι σημαίες και τα εθνόσημα των εισβολέων θα αλλάξουν, με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου