Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

«Εισβολή» του Φρανκενστάιν από το Λονδίνο σήμερα στο Μέγαρο Αθηνών.

Στον νεανικό του «έρωτα», το θέατρο, επέστρεψε οβραβευµένος µε Οσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ του «Slumdog Millionaire». Παρέα µε τον «Φρανκενστάιν» του Νικ Ντίαρ – βασισµένο στο µυθιστόρηµα της Μέρι Σέλεϊ.

Στο Θέατρο Ολίβιε στο Λονδίνο όπου παρουσιάζεται ο κόσµοςκάνει ουρά. Και οικριτικοί γράφουν για µια «παραγωγή που θα συζητιέται για πολλά ακόµη χρόνια». Το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον «Φρανκενστάιν» σε απευθείας µετάδοση σε γιγαντοοθόνη απόψε στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», στο πλαίσιο της συµµετοχής του Μεγάρου στο πρόγραµµα National Theatre Live.

Τον ρόλο του τέρατος θα ερµηνεύσει στην εκδοχή που θα δούµε (γιατί στο Λονδίνοοι ρόλοι εναλλάσσονται) ο Μπένεντικτ Κάµπερµπατς και τον Φρανκενστάιν ο Τζόνι Λι Μίλερ (γνωστός και από το «Trainspotting» του Ντάνι Μπόιλ).

Ο σκηνοθέτης θέλησε να ρίξει µια σύγχρονη µατιά πάνω στο γοτθικό µυθιστόρηµα, ώστε ν’ αποτυπώσει τις ανησυχίες και τους αρχέγονους φόβους τωνανθρώπων. ∆ιατηρώντας δε το ιστορικό χρόνου του κειµένου στις αρχές του 19ου αιώνα. Στην παράσταση, η ηλεκτρονική µουσικήτων Underground συνδιαλέγεται µε τα οπτικά εφέ καιτις κινηµατογραφικές τεχνικές.

Το Μέγαρο Μουσικής θα αναµεταδώσει απευθείας µια ακόµη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου στις 30 Ιουνίου: τον «Βυσσινόκηπο» του Αντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Χόγουαρντ Ντέιβις.

INFO
«Φρανκενστάιν» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, τηλ. 210-7282.333) στις 21.00. Χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.
Εισιτήρια: 7 (φοιτητικό), 14 ευρώ

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου