Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο δρόμος του πολεμιστή - The Warrior's Way (2010)

Ελληνική πρεμιέρα 17/02/2011

Μετά από μια ζωή εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες και την ξιφομαχία, ο Γιανγκ (Γιανγκ Ντονγκ Γκαν) έχει εξολοθρεύσει όλους τους εχθρούς της φατρίας του, πλην ενός - ένα βρέφος που το χαμόγελό του, του ζεσταίνει την καρδιά. Καθώς δεν θέλει να την σκοτώσει και - την ίδια στιγμή - αδυνατεί να την προστατέψει από την φατρία του, ο Γιανγκ αποφασίζει να πάρει το μωρό και να φύγει, ζητώντας καταφύγιο σε έναν παλιό φίλο που μένει στο Λοντ, μια πόλη της Δυτικής Αμερικής.

Καταφτάνει για να ανακαλύψει πως ο φίλος του έχει πεθάνει και η κάποτε ευημερούσα, λόγω των ορυχείων χρυσού, πόλη είναι σε άσχημη κατάσταση. Η πόλη κατοικείται πλέον από μια ομάδα εκκεντρικών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων, η Λιν (Κέιτ Μπόσγουορθ), μια όμορφη γυναίκα που εκπαιδεύεται στη μάχη με στιλέτα και ο Ρον (Τζέφρι Ρας), ένας αλκοολικός.

Για να μπορέσει να φτιάξει ένα ασφαλές σπίτι για το παιδί, μακριά από την φονική φατρία του, ο Γιανγκ αποφασίσει να μείνει στην πόλη και να κρύψει το σπαθί του για πάντα. Ο Γιανγκ θα βρει στο πρόσωπο της Λιν, μια αδελφή ψυχή. Ορφανή λόγω ενός τραγικού γεγονότος, η Λιν έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια, σχεδιάζοντας την εκδίκηση της, ενάντια στον άνθρωπο που της είχε επιτεθεί, τον Συνταγματάρχη (Ντάνι Χιούστον). Ενώ μαθαίνει στον Γιανγκ τις δουλειές της καθημερινότητας τους και φροντίζει το μωρό, ανακαλύπτει το ταλέντο του στην ξιφομαχία και του ζητάει να την εκπαιδεύσει στις πολεμικές τέχνες.

Εν μέσω των γιορτών των Χριστουγέννων, ο Συνταγματάρχης και η συμμορία του επιστρέφουν και απειλούν να καταστρέψουν την πόλη. Ξέροντας πως η Λιν θα κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί τον Συνταγματάρχη, ο Γιανγκ απρόθυμα ξεθάβει το σπαθί του, έχοντας γνώση ότι αυτή του η πράξη, θα αποκαλύψει αμέσως στην πρώην ομάδα του, το μέρος που βρίσκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου