Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

The Rite (2011)


Ελληνική Πρεμιέρα : 24 Φεβρουαρίου 2011.

Η Τελετή (The Rite) είναι ο τίτλος της ταινίας του Μίκαελ Χάφστρομ με τους Άντονι Χόπκινς, Άλις Μπράγκα, Τόμπι Τζόουνς, Ρούτγκερ Χάουερ, Κρις Μαρκέ, Τόρι ΝτεΒίτο, Σάιαραν Χιντς, Κόλιν Ο’ Ντόνογκιου, Φράνκο Νέρο.

«Η ΤΕΛΕΤΗ» είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που ασχολείται με την παρουσία του Διαβόλου, ακόμα και στο Βατικανό, σε ένα από τα πιο ιερά μέρη στον κόσμο.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία του φοιτητή Μάικλ Kόβακ (Κόλιν Ο’ Ντόνογκιου), ο οποίος παρακολουθεί μία σχολή για τον εξορκισμό στο Βατικανό, παρά τις αμφιβολίες του σχετικά με την αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική.

Ενδεδυμένος με την πανοπλία του σκεπτικισμού του, ο Μάικλ προκαλεί τους ανωτέρους του να ψάξουν να βρουν λύσεις στην ψυχιατρική, και όχι τους δαίμονες, στην προσπάθειά τους να γιατρέψουν αυτούς που φαίνεται να διακατέχονται από το Διάβολο.

Μόνο όταν πηγαίνει ως μαθητευόμενος στον εκκεντρικό Πάτερ Λούκας (Άντονι Χόπκινς), έναν πασίγνωστο ιερέα, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες εξορκισμούς – αρχίζουν οι αντιστάσεις του να κάμπτονται.

Καθώς παρατηρεί μία προβληματική περίπτωση που φαίνεται να ξεπερνά ακόμη και τις δεξιότητες του Πάτερ Λούκας, αρχίζει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του φαινομένου που καλείται να ερευνήσει και το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει ή να ελέγξει και έρχεται αντιμέτωπος με ένα κακό. τόσο βίαιο και τρομακτικό, που τον αναγκάζει να αμφισβητήσει όλα όσα πιστεύει.

i-live news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου