Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Chéri (2009)

Ελληνική Πρεμιέρα 03/02/2011

Πρόκειται για ένα ρομαντικό δράμα με φόντο το Παρίσι της Belle Epoque, λίγο πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μία ομάδα γυναικών, συνοδών πολυτελείας έχει αναδειχθεί σε πολύ διάσημη και εύπορη ελίτ.

Η Madame Peloux (Kathy Bates) μια πόρνη, που έχει πλέον αποσυρθεί από το επάγγελμα, αντιλαμβάνεται πως ο 19χρονος γιος της, που φέρει το ψευδώνυμο Cheri (Rupert Friend), έχει καταφύγει σε έναν φανταστικό κόσμο και δεν βρίσκει κανένα νόημα στην πραγματική ζωή του.

Έτσι, ζητά από τη φίλη και συνάδελφό της Lea (Michelle Pfeiffer), που εξακολουθεί να διατηρεί την απαράμιλλη ομορφιά και τη φρεσκάδα της, να τον αναλάβει και να του δώσει μία διέξοδο μέσα από τα μυστικά του γυναικείου σώματος και του έρωτα.

Αυτό που δεν είχε προβλέψει είναι ότι ο Cheri και η Lea, παρά τη διαφορά ηλικίας τους θα ερωτευτούν πραγματικά.

Η Madame Peloux, που δεν έχει καταλάβει το πάθος που τους ενώνει, αποφασίζει να αρραβωνιάσει τον Cheri με μία κοπέλα της ηλικίας του. Ωστόσο, ο χωρισμός του ζευγαριού δε θα είναι καθόλου εύκολος.


Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της διάσημης γυναίκας του θεάτρου Colette (Sidonie Gabrielle Colette, 1873-1954), που έγραψε επίσης το φανταχτερό Gigi. Το ίδιο βιβλίο έχει γίνει ξανά ταινία τέσσερις φορές, αλλά οι τρεις ήταν για την τηλεόραση. Η κινηματογραφική εκδοχή ήταν του 1950 από τον Pierre Billon, αλλά δεν είχε γνωρίσει επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου