Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Battle: Los Angeles (2011)

Την νύχτα της 24/25 Φεβρουαρίου 1942 το Λος Άντζελες έζησε ένα πολύ περίεργο περιστατικό. Κάτι στον ουρανό προκάλεσε την υστερία και τον πανικό με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα γενικευμένο μπλακ-αουτ, που συνοδεύτηκε από ένα μπαράζ ισχυρών αντιαεροπορικών πυρών. Οι σειρήνες του συναγερμού. Η κατάσταση συναγερμού έληξε με το ξημέρωμα αλλά εξήγηση δεν δόθηκε για το τι έγινε.

Τη σύγχυση προσπάθησε να την περιορίσει ο Γραμματέας του Ναυτικού (Secretary of the Navy) Frank Knox ο οποίος μίλησε για λανθασμένο συναγερμό, προϊόν του πολέμου νεύρων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Το κακό όμως ήδη είχε γίνει. Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν και η απάντηση που δόθηκε, περί μπαλονιών , δεν έπεισε τους πιο δύσπιστους ή καχύποπτους. Το περιστατικό φυσικά δεν ξεχάστηκε από τους UFOλόγους ή τους λάτρεις των θεωριών συνομωσίας και έμεινε γνωστό στην ιστορία των ΗΠΑ ως «Η Μάχη του Λος Άντζελες» (Battle of Los Angeles).

Με βασική λοιπόν πηγή έμπνευσης το ανωτέρω περιστατικό και σε συνδυασμό με ορισμένα ακόμη μεταγενέστερα, οι σεναριογράφοι της ταινίας στήνουν το story που δεν είναι τίποτα άλλο φυσικά από την Εξωγήινη Εισβολή. Tο Battle: Los Angeles, or World Invasion: Battle LA θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες την 11.3.2011 με σκηνοθέτη τον Jonathan Liebesman, και πρωταγωνιστές τους Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Michael Pena. (Προβολή στην Ελλάδα: 24.3.2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου