Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Xoom, ο νέος υπολογιστής-ταμπλέτα από την Motorola

Η αμερικανική εταιρία Motorola Mobility εισέρχεται στο «χορό» των υπολογιστών-ταμπλετών (tablet PCs) με τη συσκευή Xoom. Με οθόνη αφής 10,1 ιντσών (25,6 εκατοστών) η συσκευή θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Έχει περίπου ίδιο μέγεθος με το iPad της Apple και θα είναι η πρώτη ταμπλέτα που θα «τρέχει» τη νέα έκδοση 3.0 (ή Honeycomb) του λειτουργικού συστήματος Android της Google, το ποίο ξεκίνησε ως λογισμικό για κινητά τηλέφωνα.

Το Xoom θα έχει δύο κάμερες (μπροστά και πίσω), δυνατότητες να παίξει λογισμικό βίντεο Adobe Flash, καθώς επίσης σύνδεση με 3G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα αναβάθμισης αργότερα σε σύνδεση με δίκτυα 4G.

Η εταιρεία παρουσίασε και τρία νέα «έξυπνα» κινητά με οθόνη αφής, τα οποία όλα «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για τα Atrix 4G, Cliq 2 και Droid Bionic.

Περισσότεροι από 55 εκατ. υπολογιστές-ταμπλέτες αναμένεται να πουληθούν διεθνώς το 2011, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Gartner. Έτσι, δεν είναι παράξενο που περισσότερες από 100 εταιρίες από όλο τον κόσμο αναμένεται να παρουσιάσουν νέους υπολογιστές-ταμπλέτες στην φετινή έκθεση του Λας Βέγκας, την πρώτη και σημαντικότερη του έτους στο χώρο των ηλεκτρονικών.

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/102459/xoom-o-neos-upologistis-tableta-apo-tin-motorola/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου