Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Και η Ρόδος στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης

Από τις 25 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι της πόλης της Ρόδου θα μπορούν να απολαμβάνουν ψηφιακή τηλεόραση. Όπως δήλωσε ο κ. Γ. Μαθιός, Διευθύνων Σύμβουλος της Digea, της κοινοπραξίας που έχουν συστήσει οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για την ολοκλήρωση της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή «η Digea, εφαρμόζοντας πάντα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith» της Ρόδου, καλύπτοντας την πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσων και φέροντας το ψηφιακό σήμα σε περίπου 80.000 κατοίκους».

Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 27 (522MHz) και 38 (610 MHz). Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith».

Ο κ Μαθιός τόνισε ότι οι διαδικασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και μετά τη Ρόδο σειρά παίρνουν τα Ακαρνανικά όρη, η Πάτρα και η Μυτιλήνη σε μια προσπάθεια περιχαράκωσης των παραμεθόριων περιοχών. Ο κ. Κ. Κιμπουρόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας, η Digea φιλοδοξεί να έχει ολοκληρώσει το πέρασμα στην ψηφιακή τηλεόραση μέχρι τα μέσα του 2012.

Επίσης όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας η Digea μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα προσφέρει ψηφιακά και τέσσερα ακόμα περιφερειακά κανάλια το «Κανάλι 9», το «Blue Sky», το «Contra» και το «Τηλεάστυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου