Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τα Χόµπιτ και οι νάνοι βρίσκουν τους ηθοποιούς τους

Ο γεννηµένος το 1971 στο Αλντερσοτ του Χαµσάιρ, ηθοποιός Μάρτιν Φρίµαν (φωτογραφία), που έγινε ευρύτερα γνωστός στη βιτριολική σατιρική βρετανική σειρά «Τhe office», θα υποδυθεί τελικώς το χόµπιτ Μπίλµπο Μπάγκινς στο πρίκουελ του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», «Τhe hobbit». Η ιστορία του θα ολοκληρωθεί σε δύο µέρη-ταινίες. «Ο Μάρτιν είναι έξυπνος, αστείος, εκπληκτικός και γενναίος, ακριβώς όπως ο Μπίλµπο», έλεγε για τον πρωταγωνιστή ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον. Αισθάνεται δε υπερήφανος που ανακοίνωσε τη συνεργασία µε τον Φρίµαν διότι, όπως εξηγούσε, «ελάχιστες είναι οι στιγµές στην καριέρα ενός επαγγελµατία του χώρου µας κατά τις οποίες συναντάς έναν ηθοποιό που σε κάνει να νιώθεις ότι είναι γεννηµένος για τον ρόλο που έχεις στο µυαλό σου.

Με τον Μάρτιν συνέβη ακριβώς αυτό». Ο επίσης βρετανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Αρµιτατζ θα κάνει τον αρχηγό των νάνων Θόριν Οκενσιλντ. Στο µεταξύ, το προηγούµενο διάστηµα η παραγωγός εταιρεία προσανατολιζόταν να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής των γυρισµάτων του «Χόµπιτ» και να αφήσει τη Νέα Ζηλανδία, τοποθεσίες της οποίας είχαν χρησιµοποιηθεί ως φυσικά σκηνικά στην τριλογία του «Αρχοντα».

Η Warner Βros εξέταζε να γυρίσει τις ταινίες σε Καναδά, Αυστραλία ή Τσεχία κυρίως διότι «η συνεχιζόµενη κόντρα µε τα συνδικάτα ηθοποιών και τεχνικών για όρους συµβολαίων µάς αναγκάζουν να κάνουµε γυρίσµατα αλλού». Τη λύση εν τέλει έδωσε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, η οποία τροποποίησε άρθρα του εργατικού δικαίου της για να κρατήσει την παραγωγή των δύο ταινιών «Χόµπιτ» στα εδάφη της. Ο υπουργός Εργασίας δήλωνε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου