Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Καθημερινή - Σάββατο 25/09/2010


POPULAR MEDICINE

1.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΡ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΑΜΠΛΙΝ «Το τεστ του PSA δεν ανιχνεύει τον καρκίνο του προστάτη»

Οι έρευνες του οδήγησαν τους επιστήμονες στη δημιουργία του τεστ ΡSA για τον καρκίνο του προστάτη κι όμως ο ίδιος ο εμπνευστής του τώρα αμφιβάλλει για την χρησιμότητά του!

Ο Δρ Ρίτσαρντ Αμπλιν μιλά αποκλειστικά στο «Ρ.Μ» για τα προβλήματα του προστάτη, τα φάρμακα και τις επεμβάσεις, τονίζοντας πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνδρες υποβάλλονται σε άχρηστες θεραπείες με πολλές και δυσάρεστες παρενέργειες.

Τον Μάρτιο του 2010 ο Αμερικανός γιατρός Ρίτσαρντ Άμπλιν έγραψε ένα συνταρακτικό κείμενο για τους «Νew York Times», όπου εξηγούσε γιατί το τεστ του PSA δεν μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του προστάτη. Αν και τα τελευταία χρόνια η ιατρική κοινότητα έχει αρχίσει να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του τεστ και η συζήτηση για το θέμα αυτό έχει οδηγήσει σε αναρίθμητες αντιπαραθέσεις - εντοπίζει ή όχι τον καρκίνο; - η δημόσια παραδοχή του Ρίτσαρντ Άμπλιν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι ο γιατρός που ανακάλυψε το ειδικό προστατικό αντιγόνο που αργότερα οδήγησε στη δημιουργία του τεστ. Ο Δρ. Άμπλιν δέχτηκε να μιλήσει στο «Popular Medicine», να αναλύσει τις απόψεις του και να μας εξηγήσει γιατί πιστεύει τώρα πως το τεστ του PSA δεν μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο, να κάνει δηλαδή αυτό για το οποίο έχει δημιουργηθεί.

2. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ: Μήπως το παιδί σας απειλείται από τους συμμαθητές του;

Η άσκηση βίας στο σχολείο, από ανήλικους προς τους συμμαθητές τους, φαινόμενο γνωστό στην Ευρώπη ως «bullying», παρατηρείται και στην χώρα μας σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης, αποκτώντας τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις...

Αν όχι όλοι, σίγουρα αρκετοί θυμόμαστε χωρίς καμία νοσταλγία τον «ορκισμένο» εφιάλτη των σχολικών μας χρόνων, κάποιο παιδάκι ή και τους φίλους του, που έκαναν τα πάντα για να μας δυσκολέψουν τη ζωή, καθότι αυτή η τακτική τους πρόσφερε μια «αρρωστημένη» ικανοποίηση. Σήμερα, τα πράγματα έχουν προσομοιάσει στα δεδομένα των σύγχρονων κοινωνιών, που σημαίνει ότι τα παιδιά που ενοχλούν ή και τρομοκρατούν τα άλλα, είναι πολύ πιο αποφασισμένα να ξεπεράσουν τα όρια της απλής «καζούρας» και να φτάσουν στα άκρα.

Ένα φαινόμενο που σε Ευρώπη και Αμερική έχει πάρει σχεδόν ανεξέλεγκτες διαστάσεις με πρωταγωνιστές ανήλικους που λειτουργούν απειλητικά, βίαια και πολλές φορές σαδιστικά τόσο με τους συνομήλικους τους όσο και με τους παιδαγωγούς τους.

3.Γυμναστείτε και τραφείτε ανάλογα με τον σωματότυπο σας

Ο σωματότυπος μας δεν τροποποιείται μιας και είναι γενετικά προκαθορισμένος. Μια μεγάλη λεκάνη ή ένας στενός ώμος δεν μπορούν να αλλάξουν ριζικά όση προσπάθεια και αν καταβληθεί. Είναι ψευδαίσθηση λοιπόν να πιστεύετε πως μπορείτε να αλλάξετε τον τύπο του σώματος σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να τον βελτιώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου