Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Καθημερινή - Κυριακή 13/06/2010



ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ 5 μοναδικά μενού για όλα τα γούστα και τις περιστάσεις. Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνει εύκολα finger food για τις ποδοσφαιρικές βραδιές του Μουντιάλ και η Ντίνα Νικολάου πρωτότυπες ιδέες για μπάρμπεκιου. Η Νένα Ισμυρνόγλου μας προσκαλεί σε ουζάκι με θαλασσινούς μεζέδες... και όχι μόνο, ενώ η Μυρσίνη Λαμπράκη ετοιμάζει ένα χορτοφαγικό γεύμα για όσους δεν αγαπούν το κρέας και τα ψαρικά. Ακόμη, ο Χριστόφορος Πέσκιας δημιουργεί με ταπεινά υλικά ένα ιδιαιτέρως γκουρμέ μενού για εκλεπτισμένους ουρανίσκους.

Επίσης, ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει δροσερά επιδόρπια με καλοκαιρινά φρούτα, για να συνοδεύσουμε τα μενού και η Εύη Βουτσινά σιρόπια και σος για να γαρνίρουμε τα παγωτά μας.



EΠΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ π.Χ.

Aυτή την Κυριακή πρόκειται να ολοκληρωθεί η σειρά «Επικές Μάχες π.Χ» με τίτλο «ΡΑΜΣΗΣ, Ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΜΑΤΗΛΑΤΗΣ», με την Καθημερινή.

ΡΑΜΣΗΣ, Ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΜΑΤΗΛΑΤΗΣ

Μια φαινομενικά ασήμαντη συνοριακή διαμάχη πυροδοτεί τη σφοδρή ένοπλη σύρραξη μεταξύ δύο υπερδυνάμεων του αρχαίου κόσμου: των Αιγυπτίων και Χετταίων. Ο Aιγύπτιος φαραώ Ραμσής Β΄ αποφασίζει να απλώσει τον στρατό του σε ένα ευρύ γεωγραφικό πεδίο. Πίστευε ακράδαντα ότι όποιος έφτανε πρώτος στην πόλη Καντές, μήλον της έριδος για τους δύο αντιπάλους, θα ήταν ο νικητής. Ατυχώς γι'αυτόν, ο στρατός των Χετταίων ήταν ήδη εκεί και στράφηκε εναντίον του όταν διαπίστωσε ότι ήταν ευάλωτος και ο στρατός του εξαντλημένος. Πολλοί στρατιώτες του Ραμσή αυτομολούν και ο αιγυπτιακός στρατός υφίσταται βαριές απώλειες. Οι εξασθενημένες δυνάμεις του περικυκλώνονται από τρεις μεριές. Πλην όμως, οι Aιγύπτιοι στρατιώτες επιδεικνύουν θαυμαστή αντοχή και θάρρος και εν τέλει, καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους Χετταίους και να σωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου