Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Καθημερινή - Σάββατο 22/05/2010


ΦΩΤΟγραφος 198

Αφιέρωμα video High Definition

Το 2010 είναι η χρονιά του Ηigh definition στις βιντεοκάμερες. Ξεχάστε τις ταινίες, ξεχάστε το miniDV, τα DVDRW και τα άλλα αποθηκευτικά μέσα όπως και τη λήψη σε αναλογία καρέ 4:3. Όλα wide όλα σε υψηλή ανάλυση. Η μαγική λέξη είναι Full HD (1920x1080) σε διάφορα αρώματα και χρώματα. Σας αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να διαλέξετε την καλύτερη και πιο συμφέρουσα super videocamera των ονείρων σας και να καταπλήξετε την παρέα με επαγγελματικού επιπέδου videoclip. Eπίσης δοκιμάζουμε για σας δέκα αντιπροσωπευτικές βιντεοκάμερες HD.

Βραβεία ΤΙΡΑ

Τα σημαντικότερα προϊόντα της χρονιάς όπως αναδείχθηκαν από την ψηφοφορία διευθυντών σύνταξης και αρχισυντακτών 30 φωτογραφικών περιοδικών από τις πέντε ηπείρους κατά την πρόσφατη διάσκεψη της ΤΙΡΑ στη Νέα Υόρκη, 8-10 Απριλίου.

Ανταπόκριση από τις Κάννες

Καλύψαμε δημοσιογραφικά την τελετή απονομής των τρίτων Διεθνών Φωτογραφικών βραβείων Sony στις πάντα απαστράπτουσες Κάννες στις 22 Απριλίου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Palais de Festivals και εκτός από το μεγάλο βραβείο Iris d' Or (διακρίθηκε ο ιταλός Τοmasso Ausili), απονεμήθηκαν πολλά βραβεία επιμέρους κατηγοριών.

Digital Watermarking

Μάθετε τα πάντα για το ψηφιακό υδατογράφημα. «Σημαδέψτε» και προστατέψτε τις φωτογραφίες σας από κλοπή και παραποίηση, ειδικά τώρα που το Internet αφήνει μεγάλα περιθώρια για …παρανομίες. Με συμβουλές και αναλύσεις λειτουργίας δημοφιλών ειδικών mini προγραμμάτων.

Τρισδιάστατη (!) ψηφιακή Fujfilm

Δοκιμάσαμε εκτεταμένα την επαναστατική 3D ψηφιακή compact Read 3D W1 της Fujfiilm. Mε δύο …μάτια (δίδυμους αισθητήρες και φακούς), ειδικό επεξεργαστή και οθόνη, ανατρέπει τον τρόπο που βλέπουμε φωτογραφίες και video. Προαγγελία για τρισδιάστατο ηλεκτρονικό μέλλον;



Η Ιστορία της Εξέλιξης: Μορφή

Η μάχη για επιβίωση όλων των ζωντανών οργανισμών έχει επηρεάσει και τη μορφή τους. Από μια ακραία εμφάνιση, όπως αυτή του σφυροκέφαλου καρχαρία ή του πλατύποδα, μπορεί ακόμη και να εξασφαλιστεί η επιβίωση ενός είδους. Αλλά, όπως έχει αποδείξει η φύση, τα πλάσματα με τις πιο συνηθισμένες «όψεις» είναι εκείνα που καταφέρνουν να επιβιώσουν. Αυτό το επεισόδιο εξερευνά την εξέλιξη της μορφής των ζώων και εξετάζει πώς από την πιο ασήμαντη μεταβολή ενός ποδιού ή ενός κεφαλιού εξαρτώνται η επιβίωση ή ο αφανισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου