Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Τηλεόραση: ο επόμενος στόχος της Google

Μπορεί να είναι εδώ και πολλά χρόνια η απόλυτη δύναμη στο χώρο του Internet, αυτό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Ο λόγος για τη Google, η οποία κάθε τόσο διευρύνει το πεδίο δράσης της και περνά σε νέους χώρους της αγοράς. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηγέτης του Internet ετοιμάζεται να μπει στο χώρο της τηλεόρασης, έχοντας μάλιστα συνάψει συμμαχίες με κορυφαίες εταιρείες κατασκευής hardware.

Η Google φέρεται να συνεργάζεται με την Intel, τη Sony και τη Logitech στο project που για την ώρα έχει την ονομασία Google TV. Πρόκειται για ένα set top box, το οποίο συνδέεται στην τηλεόραση και δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να μπαίνει στο Internet. Η συσκευή βασίζεται στο Android και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι η Google έχει ήδη αρχίσει να το δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες.

Βέβαια, καμιά από τις εμπλεκόμενες εταιρείες δε θέλει σε αυτή τη φάση να κάνει κάποιο σχόλιο που να επιβεβαιώνει την είδηση, όπως λέει πάντως και η λαϊκή ρήση "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά".

Πηγή: Pc Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου