Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Καθημερινή - Σάββατο 16/01/2010

10 προσωπικότητες μιλούν για το ναυάγιο της Κοπεγχάγης

Ιωάννα Καρυστιάνη (συγγραφέας), Σταύρος Δήμας (πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος Ε.Ε.), Μαργαρίτα Καραβασίλη (Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Γιάννης Ζιώμας (αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ), Δημήτρης Καραβέλλας (Διευθυντής WWF Ελλάς), Θοδωρής Γκόνης (σκηνοθέτης, ποιητής), Δημήτρης Ιμπραήμ (υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace), Old Boy (blogger), Κατερίνα Χριστοφυλλίδου (δημοσιογράφος), Φώτης Αναστασιάδης (μηχανικός περιβάλλοντος, υπεύθυνος διαχείρισης έργων στην «Καλλιστώ» ).

ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ - Ταξίδι στα νησιά του Δαρβίνου

Πρόκειται για ένα πραγματικό εργαστήριο της φύσης, ένα μοναδικό οικοσύστημα στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, στο οποίο βασίστηκε ο Δαρβίνος για να διατυπώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών. Ακολουθούμε τα βήματά του και γνωρίζουμε σπάνια ζώα και φυτά έχοντας πάντα στο μυαλό μας πως αυτή η Εδέμ απειλείται σήμερα από τον άνθρωπο.

Οικολογική ΑυτοκίνησηQ ΠΟΙΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΙΧ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;

Crash test στα «πράσινα» μοντέλα αυτοκινήτων (υβριδικά και ηλεκτρικά)

Με την προσθήκη αρκετών νέων μοντέλων που έχουν επιδόσεις εφάμιλλες ή καλύτερες των συμβατικών, τα οικολογικά αυτοκίνητα (υβριδικά και ηλεκτρικά) αναμένονται να κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους φέτος στους ελληνικούς δρόμους. Το ΟΙΚΟ σας παρουσιάζει αναλυτικά μεταξύ ποιών μπορούμε τώρα να διαλέξουμε το δικό μας!

ΤΖΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ

Φανταζόσασταν ποτέ ότι το τζάκι μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον; Τα συμβατικά τζάκια παράγουν ρύπους που επιβαρύνουν και το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού αλλά και την ατμόσφαιρα. Δεν είναι ανάγκη όμως να στερηθούμε τη θαλπωρή τους. Υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε την επιβάρυνση με μικρές αλλαγές στον τρόπο που τα λειτουργούμε, αλλά και νέα πιο φιλικά στο περιβάλλον μοντέλα, όπως τα ενεργειακά και τα οικολογικά. Το ΟΙΚΟ τους μοιράζεται αναλυτικά μαζί σας.

ΜΑΖΙ

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ - 3ος Κύκλος ( 2ο dvd )

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο πρώτων κύκλων επεισοδίων, το ΒΒC ξαναζωντανεύει τον μύθο σε 13 νέα, συναρπαστικά επεισόδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου