Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ενα «εμπαθές» ΒlackΒerry!


Τον πολύτιμο παράγοντα των ανθρώπινων συναισθημάτων αποφάσισαν να ενσωματώσουν στο κινητό τηλέφωνο ΒlackΒerry οι ασιάτες σχεδιαστές Κίκι Τανγκ και Ντάνιελ Γιουν, δίνοντας έτσι μια νέα διάσταση στην κοινωνική δικτύωση.

Το ΒlackΒerry Εmpathy, όπως ονομάζεται το πολλά υποσχόμενο μοντέλο, γεννήθηκε ώστε να λειτουργεί μαζί με ένα βιομετρικό δαχτυλίδι το οποίο ο χρήστης φορά στο χέρι του προκειμένου αυτό να μπορεί να συλλέγει δεδομένα που σχετίζονται με τον συναισθηματικό του κόσμο. Ξεφεύγοντας από την υπάρχουσα λογική των γνωστών κινητών της καναδικής εταιρείας RΙΜ (Research in Μotion), το φουτουριστικό τηλέφωνο διαθέτει δύο όψεις.

Η μπροστινή αποτελείται από μια οθόνη αφής οργανικών φωτοδιόδων (ΟLΕD) η οποία καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνειά της και έχει τη δυνατότητα να γίνεται αδιαφανής όταν χρησιμοποιείται και διαφανής όταν βρίσκεται σε αδράνεια. Στην πίσω όψη υπάρχει μια δεύτερη οθόνη και το κλασικό πληκτρολόγιο- που φέρουν οι περισσότερες συσκευές της εταιρείας - το οποίο όμως έχει υποστεί μια γενναιόδωρη δόση εκμοντερνισμού του. Με πάχος 11,83 χιλιοστών, μήκος 114,3 χιλιοστών και πλάτος σχεδόν 70 χιλιοστών μοιάζει με πολύτιμο κρύσταλλο το οποίο γεμίζει τις μπαταρίες του όταν «αναπαύεται» πάνω στην ειδική επιφάνεια φόρτισης.

« Στο Εmpathy η κάθε επαφή στον τηλεφωνικό κατάλογο του χρήστη εμφανίζεται με τη μορφή ενός avatar το οποίο περιβάλλεται από δύο χρωματιστούς κύκλους:ο εσωτερικός αντιπροσωπεύει την προηγούμενη συναισθηματική κατάσταση του avatar, ενώ ο εξωτερικός την παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται» εξηγεί ο Γιουν. «Με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με τη λειτουργία “Εmotional Ηealth Chart” (χάρτης συναισθηματικής υγείας) ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει ποια γεγονότα ή επαφές (μέσω μηνυμάτων, κλήσεων) επηρεάζουν την ψυχολογία του». Κατόπιν αδείας μάλιστα οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται την εκάστοτε συναισθηματική τους κατάσταση με τους φίλους τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=49&artid=374655&tid=511&dt=24/12/2010#ixzz19O2So7kg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου