Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Αρχίζει!

Από τις 21 έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 διεξάγεται το Μεγάλο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας, που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Στις 11 μέρες της διάρκειας του Πανοράματος, περισσότερες από 100 ταινίες από την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους θα παρουσιαστούν στους κινηματογράφους Απόλλων Cinemax Class (21/10 – 31/10) και Τριανόν Filmcenter (21/10 – 27/10), καθώς και στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (22/10 – 31/10).

Το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Αττικόν Cinemax Class, το φεστιβάλ κάνει ειδική πρεμιέρα με την ελληνική ταινία «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ
Θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class, με τη βραβευμένη τουρκική ταινία «Μέλι» του Semih Kaplanoglu (Χρυσή Αρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2010), παρουσία του σκηνοθέτη.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Το Φεστιβάλ θα κατεβάσει αυλαία την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class, όπου και θα προβληθεί σε avant premiere, η ταινία «Somewhere» της Sofia Coppola που τιμήθηκε φέτος με το Χρυσό Λιοντάρι στο φεστιβάλ Βενετίας. Πρόκειται για μια θαυμάσιας διάθεσης και ατμόσφαιρας ταινία, ισάξια του “Lost in Translation”.


ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

To Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου φιλοξενεί φέτος τους σκηνοθέτες Semih Kaplanoglu (Μέλι), Jerzy Skolimowski (Essential Killing), Otar Iosseliani (Chantrapas) και Emir Kusturica και την ηθοποιό Valeria Golino.

Όπως κάθε χρόνο, στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ πρόσφατες ευρωπαϊκές παραγωγές θα διαγωνιστούν και φέτος για το βραβείο του Πανοράματος που απονέμει Διεθνής Κριτική Επιτροπή (International Jury), αποτελούμενη από διεθνείς προσωπικότητες του χώρου, καθώς και το βραβείο των κριτικών που απονέμει τριμελής επιτροπή των μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Ακόμη, τα τελευταία χρόνια το Πανόραμα έχει θεσπίσει και το βραβείο κοινού που απονέμει 5μελής επιτροπή αναγνωστών του περιοδικού «Αθηνόραμα».

Για το πλήρες πρόγραμμα δείτε εδώ.

Για εισιτήρια και κάρτες δείτε εδώ

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου