Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Οι υπόλοιπες ταινίες της εβδομάδας από 21 Οκτωβρίου 2010

Χώρα Προέλευσης

Με φόρα από το σινεμά Βενετίας όπου προβλήθηκε, η Χώρα Προέλευσης του 32χρονου Σύλλα Τζουμέρκα μιλά για μια ιστορία ενδοοικογενειακής υιοθεσίας, η οποία οδηγεί τρεις γενιές μιας οικογένειας σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων. Στην ταινία ξεχωρίζουν οι ερμηνείες των Αμαλία Μουτούση και Θάνου Σαμαρά.

Το Μέλι

Το τρίτο μέρος της τριλογίας του Τούρκου σκηνοθέτη Σεμίχ Καπλάνογλου. Ο Γιουσούφ ζει με τους γονείς του σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή. Ο πατέρας του πρέπει να ταξιδέψει σε ένα μακρινό δάσος για να μεταφέρει τις κυψέλες του σε άλλη ορεινή περιοχή. Όταν ο πατέρας αργεί να επιστρέψει, ο μικρός Γιουσούφ αποφασίζει να τον αναζητήσει. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και από τις 22 Οκτωβρίου θα αρχίσει να προβάλλεται στον κινηματογράφο Άστυ.

Χωρίς Σύνορα

Ο σκηνοθέτης Νίκος Γκαϊτατζής παρακολουθεί τον Θανάση, έναν πλανόδιο πωλητή που έχει υπό την προστασία του την 5χρονη Μελίσα. Όταν η μητέρα της επιστρέφει για να την πάρει στην Αμερική ο κόσμος του Θανάση ανατρέπεται. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν πολύ γνωστοί ηθοποιοί, ανάμεσά τους ο Γιώργος Βογιατζής, ο Γιώργος Χωραφάς, η Δωροθέα Μερκούρη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Heartless

Τη ζωή του Τζέιμι (Τζιμ Στάρτζες) σκιάζει ένα πορφυρό σημάδι, σε σχήμα καρδιάς που έχει στο πρόσωπό του. Στους δρόμους του Λονδίνου όπου ζει θα ανακαλύψει σύντομα ότι κατοικούν δαίμονες. Όταν οι άνθρωποι που αγαπά απειληθούν, τότε ο Τζέιμι θα μεταμορφωθεί σε εκδικητή. Μια χαμηλού μπάτζετ βρετανική ταινία τρόμου διά χειρός Φίλιπ Ρίντλεϊ, η οποία δεν ενθουσίασε τους κριτικούς.

Η πόλη της Σύλβια

Η ταινία προβάλλεται μέσα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας από την Ταινιοθήκη να φτάσουν στο κοινό μικρά ευρωπαϊκά διαμάντια. Στην ταινία του Χοσέ Λουίς Γκερίν κεντρικό θέμα είναι ο έρωτας. Ένας άνδρας (Ξαβιέ Λαφίτ) αναζητά την Σύλβια (Πιλάρ Λοπέζ ντε Αγιάλα) στους δρόμους του Στρασβούργου.

Στις 21 Οκτωβρίου ξεκινά και το 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ταινίες και πλήθος αφιερωμάτων.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου