Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

The Debt (2010)

Η Έλεν Μίρεν και ο Σαμ Γουόρδινγκτον πρωταγωνιστούν στην ταινία «The Debt», τη δυνατή ιστορία της Ρέιτσελ Σίνγκερ, μιας πρώην πράκτορα της Μοσάντ, η οποία κατά τη διάρκεια μιας μυστικής ισραηλινής αποστολής, κατάφερε να συλλάβει και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης έναν περιβόητο Ναζί εγκληματία πολέμου - γνωστό ως Χειρούργο του Μπίρκεναου - με κατάληξη το θάνατό του στους δρόμους του ανατολικού Βερολίνου.

Τώρα, τριάντα χρόνια αργότερα, ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι ο νεκρός γιατρός έρχεται στο προσκήνιο και η Ρέιτσελ πρέπει να επιστρέψει στην Ανατολική Ευρώπη και να αποκαλύψει την αλήθεια. Πλημμυρισμένη από τις βασανιστικές αναμνήσεις της νεότερης ηλικίας της, αλλά και των δύο συνεργατών της στην αποστολή, η μέχρι σήμερα δοξασμένη ηρωίδα πρέπει να ξαναζήσει τα τραύματα εκείνης της εποχής και να έρθει αντιμέτωπη με ένα χρέος που τη στοιχειώνει από τότε…

Περισσότερες πληροφορίες:

Η ταινία «The Debt» βασίζεται στην ισραηλινή ταινία «Ha-Hoy» του 2007 που έγραψαν οι Ασάφ Μπέρμσταϊν και Άιντο Ρόζενμπλαμ.

Η ηθοποιός Έλεν Μίρεν ήταν 4 φορές υποψήφια για Όσκαρ, ενώ πήρε το βραβείο για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Βασίλισσα» το 2006. Για τον ίδιο ρόλο, η Μίρεν απέσπασε και τη Χρυσή Σφαίρα, αλλά και τα βραβεία BAFTA, Critic's Choice Award και Screen Actors Guild Award.

Ο ηθοποιός Σαμ Γουόρδινγκτον υποδύεται έναν από τους πράκτορες την εποχή της μυστικής αποστολής. Ο Γουόρδινγκτον πρωταγωνίστησε πρόσφατα στις ταινίες «Τιτανομαχία» και «Avatar».

Ο σκηνοθέτης Τζον Μάντεν έχει σκηνοθετήσει, ανάμεσα σε άλλες, την ταινία «Ερωτευμένος Σέξπηρ» που κέρδισε 7 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά και τις ταινίες «Proof» και «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι».

Σκηνοθεσία: Τζον Μάντεν
Ηθοποιοί: Έλεν Μίρεν, Σαμ Γουόρδινγκτον, Τζέσικα Τσαστεϊν, Τζέσπερ Κρίστενσεν, Μάρτον Τσόκας και με τους Σιαραν Ηιντς και Τομ ΓουίλκινσονΠαραγωγή: Μάθιου Βον, Κρις Θάικιερ, Έιταν Έβαν, Εντουάρντο Ρόσοφ
Σενάριο: Μάθιου Βον & Τζέιν Γκόλντμαν και Πίτερ Στρόαν

Στους κινηματογράφους το φθινόπωρο του 2010 από την Audio Visual

Δείτε το trailer ΕΔΩ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου