Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Λαύριο

Ταινίες από όλη τη Μεσόγειο φιλοξενεί το 13ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ που θα γίνει στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου. Φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν και ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Punto di Vista της Σαρδηνίας.

Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει συνολικά 31 ταινίες από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρο, Τουρκία και Ελλάδα, αλλά και εικαστικά και μουσικά δρώμενα.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ φιλοξενεί εκτός από ταινίες που βραβεύτηκαν, ταινίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγραμμάτων νέων κινηματογραφιστών, ταινίες σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Punto di vista της Σαρδηνίας καθώς και δημιουργούς με ιδιαίτερη σκηνοθετική γραφή. Επίσης θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον Τάκη Παπαγιαννίδη με τρεις ταινίες του, από το 1977 μέχρι την πιο πρόσφατή του, το 2009.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον φέτος έχουν και τα δύο ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Θωμόπουλου που καταγράφουν τις προσπάθειες των Γιατρών του Κόσμου σε Αϊτή και Γάζα καθώς και το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ακρίδα για τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Κερατέας που απειλείται από την επικείμενη δημιουργία χωματερής (ΧΥΤΑ).

Εκτός από τις ταινίες που θα προβληθούν το Φεστιβάλ φιλοξενεί και τις παράλληλες εκδηλώσεις:

Το CAFÉ AMAN του Κώστα Φέρρη, στη μουσική παράσταση «ΟΝΕΙΡΟΥ ΕΛΛΑΣ», την Παρασκευή 27 Αυγούστου, στις 21:00

Έκθεση Ζωγραφικής της Γκαίη Αγγελή με τον τίτλο «ΜΕΤΑ-ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΜΕΤΑ-ΠΛΑΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ-ΜΟΡΦΩΣΕΙΣ», στον εκθεσιακό χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

Πρόγραμμα προβολών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου