Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ο Κλιντ Ιστγουντ «βιογραφεί» τον Χούβερ

Τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο επέλεξε ο αμερικανός σκηνοθέτης για τον ρόλο του διαβόητου υπερ-διευθυντή του FΒΙ.

Προτού καλά καλά προλάβει να τελειώσει την τελευταία ταινία του, «Ηereafter», ο Κλιντ Ιστγουντ, αυτός ο υπερδραστήριος αμερικανός κινηματογραφιστής, έχει ήδη προχωρήσει αρκετά με το επερχόμενο σχέδιό του. Βιογραφία και πάλι, μετά το «Βird» (για τον σαξοφωνίστα Τσάρλι Πάρκερ ) και τον «Ανίκητο» (για τον Νέλσον Μαντέλα ). Αλλά και τι βιογραφία! Με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο πλευρό του (σε πρώτη συνεργασία τους) ο Ιστγουντ ετοιμάζεται να κάνει βουτιά στα απόρρητα αρχεία του FΒΙ και να φωτίσει το πιο σκοτεινό πρόσωπο της Ιστορίας του, τον Εντγκαρ Τζέι Χούβερ.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο για τη δημιουργία της ταινίας είναι ότι το σενάριο θα υπογράψει ο Ντάστιν Λανς Μπλακ, που κέρδισε το Οσκαρ σεναρίου για τη βιογραφία «Μilk», όπου ο Σον Πεν υποδύθηκε τον πιο ριζοσπαστικό δημοτικό σύμβουλο στα χρονικά του Σαν Φρανσίσκο, τον Χάρβεϊ Μιλκ, ο οποίος έπεσε θύμα εν ψυχρώ αντιζήλου του. Θυμίζουμε ότι μια από τις υποψηφιότητες για Οσκαρ του Ντι Κάπριο ήταν όταν υποδύθηκε και πάλι υπαρκτό πρόσωπο, τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Χάουαρντ Χιουζ στο «Αviator» του Μάρτιν Σκορσέζε. Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι την ίδια χρονιά ο Ιστγουντ «καπέλωσε» την ταινία του Σκορσέζε, σαρώνοντας στα Οσκαρ με το «Μillion dollar baby».

Το σχέδιο της κινηματογραφικής βιογραφίας του Χούβερ δεν ξεκίνησε από τον ίδιο τον Ιστγουντ, αλλά από τον παραγωγό Μπράιαν Γκλέιζερ ο οποίος συνήθως συνεργάζεται με τα στούντιο της Universal. Ωστόσο ο δις βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθεσίας ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης θα τη γυρίσει στη δική του βάση, τα στούντιο της Warner Βros. Ολα αυτά βέβαια έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους, αφού απ΄ ό,τι φαίνεται τα γυρίσματα του «Ηoover» θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο και αφού πρώτα ο Ιστγουντ ξεμπερδέψει με τις ανάγκες που απαιτεί η προώθηση του «Ηereafter», το οποίο ανοίγει στην Αμερική στις 22 Οκτωβρίου (στην Ελλάδα θα το δούμε περίπου την ίδια εποχή). Οσο για τον «Ηoover» του Ιστγουντ, θα τον δούμε κατά πάσα πιθανότητα το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου