Ομως το «Πιράνχας 3D», παρά το γεγονός ότι άνοιξε στην αμερικανική αγορά με μάλλον χαμηλές εισπράξεις, αποθεώθηκε από τους κριτικούς, κάτι που έκανε τους παραγωγούς της ταινίας να εγκρίνουν αυτομάτως ένα σίκουελ.
Η ταινία, που σκηνοθέτησε ο ειδικευμένος στις ταινίες τρόμου Αλεξάντερ Αζά, δεν πρωτοτυπεί σε ό,τι αφορά την ιστορία. Μια ομάδα φοιτητών κάνει τις ανοιξιάτικες διακοπές της σε μια λίμνη, αποφασισμένη να περάσει διασκεδαστικά και να ξεδώσει. Δεν υπολογίζει ωστόσο τη δύναμη που θα απελευθερωθεί από μια ξαφνική σεισμική δραστηριότητα.
Από μια σχισμή στον βυθό απελευθερώνονται αμέτρητα πεινασμένα πιράνχας, δείγματα ενός είδους που θεωρείτο εξαφανισμένο. Μόλις εμφανιστούν στη λίμνη, θα επιτεθούν στην άφθονη γυμνή σάρκα που θα βρουν εκτεθειμένη.
Σύμφωνα με τις κριτικές, ο Γάλλος σκηνοθέτης που έχει μετακομίσει στην Αμερική, βρίσκει κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο να προσφέρει τα σώματα των νεαρών φοιτητών θυσία στα σαγόνια των σαρκοβόρων ψαριών. Και το κάνει με ευρηματικότητα και χιούμορ.
Στο πρώτο της τριήμερο στις αμερικανικές αίθουσες η ταινία έφτασε τα 10,1 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, ποσό όχι ιδιαίτερα υψηλό και ικανό να τη φτάσει μόλις στην έκτη θέση του box office. Ομως η ταινία θεωρήθηκε επιτυχημένη. Και όπως κάθε επιτυχημένη ταινία, σύντομα θα έχει συνέχεια. Η Dimension Films, παραγωγός εταιρεία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το σίκουελ του «Πιράνχας 3D» ήδη ετοιμάζεται. Δεν είναι γνωστό αν στο σίκουελ θα παίξουν οι Ελίζαμπεθ Σου, Βινγκ Ρέιμς και Τζέρι Ο' Κόνελ, πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας. Ομως είναι βέβαιο ότι τεχνικά η ταινία θα είναι περισσότερο φροντισμένη. Το «Πιράνχας 3D» γυρίστηκε παραδοσιακά και στη συνέχεια έγινε τρισδιάστατη επεξεργασία της κόπιας.
Οι ταινίες τρόμου μπορεί να μη θεωρούνται υψηλού καλλιτεχνικού προφίλ, όμως οι ταινίες όπου ο τρόμος προκαλείται από τα πιράνχας, έχουν συνδεθεί με ονόματα σημαντικών σκηνοθετών. Το 1978 ο Τζο Ντάντε γύρισε το «Πιράνχα, τα σαρκοφάγα», ενώ το 1981, το σίκουελ εκείνης της ταινίας γυρίστηκε από τον Τζέιμς Κάμερον. Ηταν η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, που είχε όπως οι περισσότερες δικές του, σχέση με το υγρό στοιχείο. Από την άλλη πλευρά, τα πιράνχας έχουν βρεθεί και σε γελοίες ταινίες, όπως το «Γυναίκες- πιράνχας στη ζούγκλα θανάτου των αβοκάντο», ένα θρίλερ β΄ διαλογής, που θα δυσκολευτεί να βρει κανείς οπουδήποτε πια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου