Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Καθημερινή - Σάββατο 19/06/2010



Φωτογραφίζοντας το ελληνικό καλοκαίρι

Κόντρα στην κρίση και το άγχος της αβεβαιότητας, ο έλληνας θα αναζητήσει και φέτος την πιο αγαπημένη εποχή συντροφιά με το φωτογραφικό φακό. Με μικρές και μεγάλες παρέες, με οικογένεια ή με φίλους, θα περιδιαβεί βουνά και θάλασσες, θα λουστεί με το μαγικό φως του μεσογειακού ήλιου, θα αποτυπώσει την ομορφιά και την αλήθεια του ελληνικού τοπίου.

Συγκριτικό τεστ υποβρύχιων ψηφιακών μηχανών

Με την ευκαιρία της δοκιμής πέντε νέων μοντέλων αδιάβροχων ψηφιακών μηχανών compact καταδυόμαστε στο μαγικό κόσμο του βυθού. Μακροβούτια σε πρασινογάλαζα καθάρια νερά, παρέα με τη φωτογραφική μηχανή και πόζες που αλλιώς ποτέ δεν θα υλοποιούνταν. Μια αδιάβροχη μηχανή με την απόλυτη προστασία της από το νερό, τη σκόνη κλπ. δεν είναι μόνον εργαλείο για τη θάλασσα αλλά και για τα τροπικά δάση, τα σπορ στη φύση (καγιάκ, χιόνια) ακόμη και για την έρημο.

Ιmage editors

Aν το Photoshop σας φαίνεται (και είναι) ακριβό και περίπλοκο, υπάρχουν διαθέσιμα στο internet για δωρεάν κατέβασμα ένα σωρό χρήσιμα προγραμματάκια που κάνουν με απλούστερο τρόπο ότι και ο μεγάλος αρχηγός. Ίσως δεν έχουν την ίδια γκάμα ευκολιών, αλλά η καμπύλη εκμάθησης είναι ταχύτερη και έχετε επιλογή ανάμεσα σε πολλά.

Portfolio-Ανδρέας Δρυμιώτης

Οι φωτογραφίες του Α. Δρυμιώτη είναι σαν τον ανέλπιστο θησαυρό στο σεντούκι του παλιού σπιτιού. Από τα προσεγμένα κάδρα ξεπηδούν εικόνες αθωότητας της μεταπολεμικής Ελλάδας ενώ ο δημιουργός διακατέχεται απόι το ουμανιστικό στίγμα που διαχεόταν σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά τον καταστροφικό ΒΠΠ.




«ΤΑΧΥΤΗΤΑ»

Στο βασίλειο των ζώων, η ταχύτητα, με άλλα λόγια η ικανότητα αντίδρασης και κίνησης, αποτελεί συχνά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου. Μερικά ζώα έχουν εξελιχθεί σε πρωταθλητές στο πέταγμα., το κολύμπι και το τρέξιμο. Ποιες είναι, όμως οι δυνάμεις που υποκινούν την ανάγκη για ταχύτητα και πώς προσαρμόζονται τα σώματα των ζώων ώστε να ανταπεξέλθουν σε εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες; Σε αυτό το επεισόδιο θα ανακαλύψουμε την απόλυτη «μηχανή» της φύσης, τον μυ, και θα δούμε πώς εξελίχθηκε και πώς δουλεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου