Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Samsung SCH-W960 - Το πρώτο κινητό με 3D οθόνη

Η Samsung παρουσίασε επίσημα το SCH-W960 AMOLED 3D, το πρώτο κινητό στον κόσμο με δυνατότητα απεικόνισης 3D «εικόνων», χωρίς μάλιστα να είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών γυαλιών. Μολονότι η συσκευή απευθύνεται αποκλειστικά στην κορεάτικη αγορά, η κυκλοφορία του σηματοδοτεί ουσιαστικά την έλευση της τρίτης διάστασης και στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων.

Η μετάβαση στη λειτουργία απεικόνισης τριών διαστάσεων, θα γίνεται απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου με την ένδειξη «3D», που βρίσκεται στο πλαϊνό τμήμα της συσκευής Πέραν τούτου, το AMOLED 3D θα είναι εφοδιασμένο με το UI Touch Wiz 2.0, καθώς και με ένα αριθμό gestures ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να εκτελεί ορισμένες από τις λειτουργίες του τηλεφώνου απλά με μία κίνηση των... δαχτύλων του.

Στο βασικό εξοπλισμό της συσκευής, περιλαμβάνεται και δέκτης ψηφιακής τηλεόρασης Dual DMB. Η 3D απεικόνιση πραγματοποιείται στην οθόνη αφής των 3,2 ιντσών, ενώ υπάρχει και υποδοχή για την τοποθέτηση καρτών μνήμης microSD.

Με την ολοένα και αυξανόμενη τάση διείσδυσης της τρισδιάστατης απεικόνισης στον χώρο της τεχνολογίας, το μόνο σίγουρο είναι πως με τον καιρό θα αρχίσουν να πληθαίνουν συσκευές που θα φέρουν ανάλογες δυνατότητες. Όπως ήδη αναφέραμε, η συσκευή προορίζεται αποκλειστικά για την κορεάτικη αγορά και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο τρέχον τρίμηνο. Για την ώρα, δεν είναι γνωστό αν η Samsung σκοπεύει να διανέμει το SCH-W960 (ή κάποια άλλη συσκευή με οθόνη τριών διαστάσεων) σε άλλες περιοχές του πλανήτη...

Τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung SCH-W960 AMOLED 3D:
  • Υποστηριζόμενα δίκτυα: WCDMA/HSUPA - GSM 900/1800/1900 MHz
  • Διαστάσεις: 113,9 x 53,9 x 13,9 χιλιοστά
  • Βάρος: 119 γραμμάρια
  • Οθόνη αφής 3,2 ιντσών, ανάλυσης 240 x 400 pixels, 3D AMOLED, 16,7 εκατ. χρωμάτων
  • Ψηφιακή κάμερα ανάλυσης 3,2 megapixel, αισθητήρας CMOS με λειτουργία αυτόματης εστίασης
  • Άλλα: Δέκτης TV Dual DMB, υποδοχή microSD καρτών, Bluetooth v2.1 + EDR, USB
  • Εφαρμογές: ηλεκτρονικό ημερολόγιο, μετατροπέας ισοτιμιών, σημειώσεις, χάρτες μετρό κ.α.
myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου