Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Nokia N8: HD, Dolby & HDMI




Για πολλούς η είδηση του νέου κινητού της Nokia πέρασε στα ψιλά. Άλλο ένα κινητό είπαν στην αγωνία της εταιρίας να διατηρήσει τη πρώτη θέση της, απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό της εποχής.

Όμως το Nokia N8 δεν είναι ένα απλό κινητό τι κι αν βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Symbian 3 της ίδιας της Nokia.

Το N8 αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Nokia με τη Dolby, έτσι αποτελεί το πρώτο smartphone με ήχο Dolby Digital Plus, εικόνα HD και έξοδο HDMI! Είπατε τίποτε;

Το Νοkia Ν8 δεν είναι μόνο ένα κινητό media player αλλά και μια βιντεοκάμερα με ικανότητα εγγραφής βίντεο ΗD 720/25p καρά H.264 (ΜPEG-4).

Η φωτογραφική του ανάλυση είναι 12Mpixels, τα οπτικά του Cal Zeiss ενώ το φλας της «πηγάζει» από λάμπα Xenon για πιο φυσικό φως.

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας OLED μεγέθους 3,5 ιντσών (δηλαδή 16:9) αφής με ανάλυση 640x360 pixels. Το πλήθος των αισθητήρων του κινητού είναι επιταχυνσιόμετρο, μαγνητόμετρο (για πυξίδα), προσέγγισης και εξωτερικού φωτισμού (όπως στις τηλεοράσεις).

H έξοδος HDMI επιτρέπει στο N8 να συνδέεται κατευθείαν με τη καλή μας τηλεόραση ώστε να δούμε τις λήψεις μας και ότι άλλο έχουμε αποθηκευμένο στη 16GB μνήμη του.

Ακόμη υπάρχει Bluetooth 3.0, USB 2.0, Wi-Fi, GPS με δωρεάν χάρτες, υποδοχή ακουστικών 3,5 χλστ. και ένα πλήθος άλλα χαρακτηριστικά.

Τα λειτουργικό Symbian 3 παρέχει τρεις διαφορετικές «οθόνες», αγγίγματα, τσιμπήματα και άλλα κόλπα με τα δάκτυλα στη οθόνη για να κάνουμε ζουμ, σκρολ και ξεφύλλισμα. Υπάρχει υποστήριξη με ειδικό τσιπάκι γραφικών και εξαιρετική διαχείριση μνήμης.

Παράλληλα το κινητό έχει ένα πλήθος από widgets για άμεση πρόσβαση σε διάφορα site με βίντεο και social media. Μου θυμίζει πολύ τη web πλευρά των τηλεοράσεων που κυκλοφόρησαν τελευταία.

Με άλλα λόγια το N8 είναι το Ν95 του 2010-2011!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου