Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο Χριστός στη Νέα Υόρκη

Επειτα από τα προβλήματα που προκάλεσε την περασμένη άνοιξη στο κανάλι «Comedy Central» η εμφάνιση του προφήτη Μωάμεθ στη σειρά κινουμένων σχεδίων «South Park», το τηλεοπτικό δίκτυο έρχεται και ανακοινώνει τώρα ότι ετοιμάζει μια τέτοιου τύπου νέα σειρά.

Αυτή τη φορά για τον Ιησού Χριστό. Το «J.C.», όπως είναι ο τίτλος τής υπό σχεδιασμό σειράς κινουμένων σχεδίων, είναι μία από τις 23 πιθανές παραγωγές που το δίκτυο ανακοινώνει ότι εξετάζει την ανάπτυξη της παραγωγής του.

Στη σειρά ο Χριστός εμφανίζεται ως ένας κανονικός τύπος, ο οποίος μετακομίζει στη Νέα Υόρκη «για να γλιτώσει την τεράστια σκιά του πατέρα του». Ο πατέρας του παρουσιάζεται ως ένας απαθής τύπος, ο οποίος προτιμά να παίζει βιντεοπαιχνίδια από το να ακούει τον γιο του να του μιλά για τη νέα του ζωή. Πίσω από την παραγωγή βρίσκεται η εταιρεία «Reveille», η οποία έχει δημιουργήσει σειρές όπως «Ugly Betty», «The bigest loser» κ.ά. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Ιησούς Χριστός θα εμφανιστεί σε καρτούν του «Comedy Central» σε σειρά που θα έχει τον ίδιο ως κεντρικό ήρωα. Πάντως, ο Χριστός έχει εμφανιστεί στο κανάλι ως καρτούν, αλλά κάνοντας «πέρασμα» από τη σειρά «South Park».

Τον περασμένο μήνα το κανάλι ήταν στόχος στο Διαδίκτυο από χιλιάδες μουσουλμάνους που διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τον προφήτη τους Μωάμεθ. Αρκετοί όμως υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται το παγιδευμένο αυτοκίνητο που τελικά δεν ανατινάχτηκε πριν από λίγες μέρες στην Τάιμ Σκουέαρ να είχε στόχο το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο έχει γραφεία στην περιοχή. Αυτό που φαίνεται ότι εξόργισε πολλούς ήταν όταν τον περασμένο μήνα ο προφήτης του Ισλάμ εμφανίστηκε να φορά ένα κοστούμι αρκούδας.

Οι μουσουλμάνοι θεωρούν κάθε φυσική αναπαράσταση του προφήτη τους βλάσφημη. Μετά από αυτό, το «Comedy Central» αποφάσισε να κρύβει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα κάθε φορά που εμφανίζεται με ένα μαύρο ορθογώνιο κουτί. Μετά τις απειλές οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού δικτύου ανάγκασαν τους παραγωγούς του «South Park» να κόψουν ένα κομμάτι που είχαν γράψει για τον χαρακτήρα του προφήτη Μωάμεθ με θέμα τον εκφοβισμό μαρτύρων, πιστών κ.ά. σε ένα επεισόδιο που θα ακολουθούσε. Ωστόσο, η απόφαση λογοκρισίας αλλά και η απόκρυψη της φιγούρας του καρτούν έχει ξεσηκώσει ανάλογες αντιδράσεις και από καθολικούς ή άλλες χριστιανικές ομάδες. Το «Comedy Central» δεν σχολιάζει καμία από αυτές τις αντιδράσεις, αλλά ούτε και αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχεδιαζόμενη σειρά «J.C.». Είναι όμως γνωστό πλέον ότι οι δημιουργοί του φτιάχνουν ήδη «πιλότο» της σειράς, ο οποίος αν αρέσει σίγουρα θα προχωρήσει και τα νέα κινούμενα σχέδια θα βρεθούν την επόμενη σεζόν στον τηλεοπτικό αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου