Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Το Σινεμά Γυμνό

«Το Σινεμά Γυμνό» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας που φέρει την σφραγίδα των Βάσο Γεώργα και Δημήτρη Κολιόδημου.

Πρόκειται για μια ταινία η οποία «πιάνει» την ιστορία του γυμνού από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 , όπου το ελληνικό σινεμά χρειάστηκε εισπράξεις και νέες ιδέες , με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς που στράφηκαν προς τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου, φτάνοντας τις αμέτρητες βιντεοκασέτες στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Στην περίοδο αυτή το ερωτικό σινεμά γνώρισε την αποδοχή και την απόρριψη για κοινωνικο – πολιτικούς λόγους, καταλήγοντας σε αυτό που λέμε σήμερα cult δίνοντας τη θέση του σε ξένες , πιο προσεγμένες παραγωγές.

Ο τρόπος προσέγγισης του θέματος είναι τέτοια ώστε η σειρά να απευθύνεται και στον απλό θεατή που δεν είναι λάτρης του ελληνικού κινηματογράφου και δεν αρέσκεται σε αυτό που συνηθίζεται να αποκαλείται «πορνό».

Στόχος κάθε επεισοδίου είναι η «αφήγηση» της ύπαρξης και της παρουσίας του γυμνού στον ελληνικό κινηματογράφο με έναν τρόπο που να δίνει το ιδιαίτερο στίγμα της κάθε περιόδου, με αποδεκτές δόσεις ερωτισμού.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το όλο concept είναι εξαιρετικά επίκαιρο με την πρόσφατη άνθηση των αισθησιακών ταινιών , με τρανταχτό παράδειγμα το εμπορικό σουξέ του DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Η ταινία αποτελεί μια συντομευμένη εκδοχή της 12ωρης ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο σε μια ειδική έκδοση τεσσάρων DVD.

i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου