Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Θρίαμβος για την ταινία "Precious" στα βραβεία Spirit

Πέντε συνολικά βραβεία απέσπασε η ταινία "Precious" στην 25η απονομή των ανεξάρτητων αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων Spirit, την Παρασκευή το βράδυ στο Λος Άντζελες.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου, ενώ οι πρωταγωνίστριες Γκάμπι Σιντίμπε και Μο'νίκ απέσπασαν τα βραβεία πρώτου και δεύτερου γυναικείου ρόλου αντίστοιχα.

Το βραβείο Α' αντρικού ρόλου απέσπασε ο Τζεφ Μπρίτζες για την ερμηνεία του στην ταινία "Crazy Heart", και το βραβείο Β' αντρικού ρόλου ο Γούντι Χάρελσον για την ερμηνεία του στην ταινία "The Messenger".

Η βρετανική ταινία "An education" απέσπασε το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας, το βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας απονεμήθηκε στο "Crazy Heart" και το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο "Anvil! The Story of Anvil".

Τα ανεξάρτητα κινηματογραφικά βραβεία Spirit, που απονέμονται φέτος για 25η χρονιά, τιμούν αμερικανικές ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, με κριτήρια όπως η πρωτοτυπία του σεναρίου και ο βαθμός ανεξάρτητης χρηματοδότησης των ταινιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου