Προσεχώς

Προσεχώς

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

"Don't Worry, Be Happy: Στην Ελλάδα ο Bobby McFerrin!!!"

"Ο Bobby McFerrin είναι ένα μεγάλο ταλέντο του μουσικού κόσμου αφού η έκταση της φωνής του αγγίζει τις 4 οκτάβες, και θεωρείται ο περισσότερο γνωστός στον κόσμο ανανεωτής, αυτοσχεδιαστής της φωνητικής μουσικής, ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος διευθυντής κλασικής ορχήστρας και ο δημιουργός του περίφημου τραγουδιου, “Don’t worry be happy”.

Αυτό που κάνει ο Bobby McFerrin στις live εμφανίσεις του και τις ηχογραφήσεις του είναι μια συνεχής εφεύρεση και δημιουργία.

Η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα περιέχει μια μουσική παλέτα με όλα τα είδη, από τη Jazz και τη Rock μέχρι R&B, Κλασική αλλά και Ethnic μουσική όλα αυτά μαζί, ακόμα και στο ίδιο τραγούδι.

Για όσους δεν τον έχουν ακούσει ποτέ είναι κάτι εξειδικευμένο, διαφορετικό, πρωτότυπο, ένα δώρο, αφού δεν μπορεί να καταταγεί σ’ ένα συγκεκριμένο είδος ούτε η φωνή του και οι δυνατότητές της να ταξινομηθούν δεδομένου ότι είναι ένα θαύμα της φύσης μ’ ένα ήχο που είναι αποκλειστικά και μοναδικά «δικός του» και ξεπερνά όρια αγκαλιάζοντας πολλές κουλτούρες.

Όταν ηχογράφησε τη μεγάλη του επιτυχία “Don’t worry be happy” το 1988 εκτοξεύθηκε αμέσως στο No1 των charts στην Αμερική – για πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο με τραγούδι a capella – αλλά και σε πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Παρόλο τη μεγάλη διεθνή αναγνώριση και τα 10 μουσικά βραβεία GRAMMY ο Booby McFerrin δε σταματάει εδώ, αλλά συνεχίζει να εφευρίσκει τρόπους και να οδηγεί το κοινό σε νέους μουσικούς δρόμους, ιδιαίτερα όταν το καλεί να τον συνοδεύσει σ’ ένα τραγούδι του πράγμα που συνήθως κάνει σε κάθε εμφάνισή του. Αυτή τη μουσική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν οι θαυμαστές του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 31 Μαΐου."
http://apolitistosteki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου