Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Αλυσίδα σινεμά μποϊκοτάρει την «Αλίκη» του Μπάρτον σε Βρετανία, Ιταλία, Ιρλανδία

Η αλυσίδα κινηματογράφων Odeon ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην προβάλει την ταινία Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Τιμ Μπάρτον σε Βρετανία, Ιρλανδία και Ιταλία, αντιδρώντας σε σχέδια της Ντίσνεϊ να προβάλλεται λιγότερες εβδομάδες το φιλμ σε σινεμά, προκειμένου να κυκλοφορήσει γρηγορότερα σε DVD.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Odeon, η απόφαση της Ντίσνεϊ θα δημιουργήσει αρνητικό προηγούμενο, οδηγώντας σε αποφάσεις για προβολή ταινιών μόνο 12 εβδομάδες στα σινεμά, με την πιθανότητα να γίνει «καθεστώς», αναφέρει η εταιρεία.

Παράλληλα, τονίζει ότι οι αλλαγές στις αίθουσές της, προκειμένου να μπορεί να προβάλλει ταινίες σε 3D, υπονομεύονται από τέτοιες κινήσεις.

Σήμερα οι ταινίες μπορούν να προβάλλονται στους κινηματογράφους μέχρι 17 εβδομάδες, η Ντίσνεϊ θέλει να μειώσει τον χρόνο αυτό σε 12, προκειμένου να μπορέσει να κυκλοφορήσει το DVD της ταινίας στις αρχές Μαΐου.

Η Ντίσνεϊ υποστηρίζει ότι εάν η ταινία βγει γρηγορότερα σε DVD θα μειωθούν τα φαινόμενα πειρατείας.

Αλλες αλυσίδες κινηματογράφου κατέληξαν σε συμφωνία με την Ντίσνεϊ και θα προβάλλουν την ταινία. Η αλυσίδα σινεμά Odeon & UCI είναι η μεγαλύτερη στη Βρετανία.

Ωστόσο, η ταινία θα παρουσιαστεί κανονικά από τα σινεμά άλλων χωρών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου